Τελετή επικύρωσης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη με συμμετοχή 160 χωρών

Να επικυρώσουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Κλίμα που στόχο έχει τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου καλούνται σήμερα, Παρασκευή, 160 χώρες του ΟΗΕ, μεταδίδει η Deutsche Welle (DW). Η Παρασκευή 22 Απριλίου αποτελεί μια συμβολική ημερομηνία, καθώς γιορτάζεται η «Ημέρα της Γης» που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ.

Στα
πλαίσια της επικύρωσης, στη Νέα Υόρκη βρίσκονται αρχηγοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και Φρανσουά Ολάντ, αλλά και σταρ του Χόλιγουντ καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τόνισε μάλιστα τη σημασία της παρουσίας εκπροσώπων της παγκόσμιας βιομηχανίας στην ειδική τελετή καθώς «ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η βιομηχανία σήμερα θα καθορίσει και τον τρόπο λειτουργίας της στο μέλλον».

«Κι αυτό διότι στα περιβαλλοντικά ζητήματα συνήθως ο οικονομικός και βιομηχανικός τομέας μπλοκάρει τις συζητήσεις σε εθνικό επίπεδο. Πλέον ακόμη και αυτοί συμφωνούν στο ότι οι επιβλαβείς εκπομπές θα πρέπει να κοστολογούνται», πρόσθεσε.

«Είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειες για την προστασία του κλίματος» υπογράμμισε ο Μπαν Κι Μουν.

Όπως μεταδίδει τη DW, παρά τη σημερινή τελετή στην έδρα του ΟΗΕ, μένει η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας στα κοινοβούλια κάθε χώρας. Η προσοχή είναι στραμμένη στις χώρες που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα ποσοστά ρύπανσης της ατμόσφαιρας, όπως είναι η Ιαπωνία, η Ινδία, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα