Ταλέντο που κόστισε μια περιουσία στον ΠΑΟ, σταμάτησε στα 30!

Γεννημένος σε μία από τις ιστορικότερες πόλεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας και νυν Κροατίας (Σίμπενικ) έκανε ντεμπούτο το 2006 με την ομάδα της πόλης του και αμέσως ξεχώρισε, με αποτέλεσμα να γίνει διεθνής με τις Κ20/Κ21. Ένα χρόνο αργότερα ήταν ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα και το καλοκαίρι του 2007 πήρε μεταγραφή στην Χάιντουκ Σπλιτ, έναντι 400.000€, ποσό αρκετά μεγάλο για αυτή την ηλικία και το πρωτάθλημα.

Το πρώτο πράγμα που
έκανε με τα πρώτα δικά του χρήματα ήταν να αγοράσει μία πανάκριβη BWM, ενώ συνέχισε να ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι, την κιθάρα! Όπως ήταν λογικό το ταλέντο του δεν θα μπορούσε να διαφύγει από τον, τότε, τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος ήθελε σαν τρελός τον "Ανρί της Κροατίας", όπως τον είχαν χαρακτηρίσει οι συμπατριώτες του.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ

Με σκοπό να τον κάνουν δικό τους, οι πράσινοι ξόδεψαν συνολικά περίπου 2.800.000€ (μαζί με τα μπόνους) και ο Άντε Ρουκάβινα υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών! Ήταν μία από τις πρώτες μεταγραφές της πολυμετοχικότητας, η οποία, ωστόσο, δεν απέδωσε ούτε στο... ελάχιστο.

Στους πράσινους έμεινε τελικά για δυο σεζόν και κατάφερε να πάρει νταμπλ το 2009-2010 "επιβιώνοντας" από τις αλλαγές στο ρόστερ μετά το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Ρουκάβινα, όπως και στην Χάιντουκ, ήταν εντυπωσιακός ποδοσφαιριστής, όμως το μυαλό του ήταν... αλλού. Οι φήμες τις εποχής ανέφεραν πως συνήθιζε να ξενυχτάει έχοντας για... παρεάκι τον Σιμάο, οπότε στις προπονήσεις ήταν του ύψους ή του βάθους.

Τελικά το 2010 πάρθηκε η απόφαση να λυθεί η συνεργασία μαζί του και ο, τότε, τεχνικός διευθυντής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μάμιτς, έσπευσε να του προσφέρει πολυετές συμβόλαιο με εξαιρετικές αποδοχές! Βλέπετε, είχε ακόμα σπουδαίο όνομα στην πατρίδα του.

ΠΗΡΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ... ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ

Τέσσερα χρόνια στην Κροατία πήρε τέσσερα πρωταθλήματα και δυο κύπελλα παίζοντας ενεργό ρόλο στις επιτυχίες της Ντιναμό, παρόλα αυτά ήρθε σε κόντρα με τους προπονητές και τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, με αποτέλεσμα την τελευταία σεζόν να τεθεί στο περιθώριο. Αυτό σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς, λόγω της κακή εκγύμνασης, τον έφερε στην πόρτα της εξόδου.

Στα 28 του χρόνια δόθηκε δανεικός στην Λοκομοτίβα και ένα χρόνο αργότερα προσπάθησε να αναστήσει την καριέρα του στην... Βίμποργκ από την Δανία! Τελικά στα 30 του χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση! "Ναι είναι αλήθεια. Τέλος το ποδόσφαιρο για μένα. Για να παίξεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να έχεις και το κατάλληλο σώμα. Το δικό μου δεν μπορούσε να ανταποκριθεί", δήλωσε στο "αντίο" του.

Στην Κροατία αναφέρουν πως εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής ήταν και εξαιρετικός μουσικός, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα να ασκεί επαγγελματικά τη δεύτερη του αγάπη. Για να τα καταφέρει, βέβαια, θα πρέπει να αγαπήσει ξανά την... προπόνηση που τόσο βαριόταν.

Πηγή: Contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα