Τα μνημεία στο κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής: Νέα εκδήλωση-πρωτοβουλία του EPLO για τον πολιτισμό

Την δεύτερή του εκδήλωση σε μικρό χρονικό διάστημα πραγματοποιεί το νεοσύστατο Ινστιτούτο για την Τοπική Διακυβέρνηση και την Καινοτομία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου (18.00, Πολυγνώτου 2 και Διοσκούρων, Πλάκα, δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά) και μάλιστα με.. βαριά ονόματα.

Θέμα της εκδήλωσης ειναι η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων ως πόλος έλξης για τους πολίτες, τους επισκέπτες, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξη την ωφέλιμη σχέση μεταξύ
κράτους, αγοράς και Κοινωνίας των Πολιτών για τα μνημεία, τις τοπικές κοινωνίες και την ανάπτυξη στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Θα να μιλήσουν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο πρ. υπουργός και Ιδρυτής του "Διαζώματος" Σταύρος Μπένος, η πρ. διευθύντρια του ΕΟΤ Μπέτυ Χατζηνικολάου, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπαγγελή, καθώς και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, Φανή Λάμπρου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, πρ. υπουργός Πολιτισμού και συνιδρύτρια της ερευνητικής δημοσιογραφικής προσπάθειας Inside Story.

Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε στα τέλη του 2016 και φιλοδοξεί να φέρει την τοπική διακυβέρνηση στην επιφάνεια της δημόσιας συζήτησης, ερευνώντας και αναδεικνύοντας τοπικές πολιτικές και θεσμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το Ινστιτούτο διευθύνει ο Δρ. Γ. Καλπαδάκης, απόφοιτος του LSE και του UCL με επιστημονικό υπεύθυνο τον Παναγιώτη Βλάχο, απόφοιτο του LSΕ και του Harvard Kennedy School. Και οι δυο τους έχουν σημαντική εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση, την καινοτομία και την έρευνα. Ήδη το Ινστιτούτο συνεργάζεται με τη Στερεά Ελλάδα και το Δήμο Αθηναίων, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του και στο εξωτερικό.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα