Τα Starbucks αντιδρούν στο διάταγμα Τραμπ: Θα προσλάβουμε 10.000 πρόσφυγες

Την πρόσληψη 10.000 προσφύγων σχεδιάζει η γνωστή αμερικάνικη αλυσίδα Starbucks σε διάστημα πέντε ετών στις 75 χώρες που δραστηριοποιείται.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς γνωστοποίησε το σχέδιο της εταιρείας σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Κυριακή ως απάντηση στην εκτελεστική εντολή του Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ κατοίκων από επτά μουσουλμανικές χώρες.

«Ζούμε σε μια άνευ προηγουμένου εποχή» έγραψε στο σημείωμα ο Σουλτς, που ανέφερε διάφορες
δράσεις της εταιρείας μεταξύ των οποίων πως θα «ενισχύσει την πίστη στους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο».

Η πρόταση πρόσληψης προσφύγων, έγραψε ο Σουλτς, θα ξεκινήσει με έμφαση στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει με τα στρατεύματα των ΗΠΑ ως διερμηνείς και προσωπικό υποστήριξης.

Ο Σουλτς επανέλαβε επίσης την υποστήριξη των Starbucks στη Δραση για τις Παιδικές Αφίξεις (DACA), η οποία βοηθά τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά, όταν ήταν παιδιά, να μπορέσουν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης, να εγγραφούν στο κολέγιο και να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα, μέσω ενός εκτελεστικού διατάγματος το 2012.

ΠΗΓΗ: ΥΑΗΟΟ

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα