Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Η κούρσα των οκτώ

Στο αποκορύφωμά του φτάνει σήμερα Τρίτη η «κούρσα» για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι συμμετέχοντες τελικά θα είναι οκτώ καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του υποψήφιου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E-TV), καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες από τον νόμο προυποθέσεις, σύμφωνα
με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Διαβάστε πόσοι και ποιοι θα συμμετέχουν και πού θα βρίσκονται.. Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και η ποινή για την παραβίαση των κανόνων.. Πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσοι μείνουν έξω.

2) «Κόκκινο τηλέφωνο» για απευθείας σύνδεση με Βρυξέλλες

Μια από τα ίδια. Τα προαπαιτούμενα απασχόλησαν στο Euro Working Group που διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας. Την ανάγκη να υλοποιηθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση και την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος, επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με τον επίτροπο Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, όπως επίσης και να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Όσον αφορά στο ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ, ο εκπρόσωπος τη Κομισιόν είπε πως έχει επιβαρύνει σημαντικά το κλίμα και δεν βοηθά τη διαπραγμάτευση.

3) Ήρθε και ο ΕΝΦΙΑ

Στον «αέρα» του TAXIS τα πρώτα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν από το Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο σε πέντε δόσεις το φόρο ακινήτων. Η ανάρτηση γίνεται σταδιακά, ενώ για να δουν οι υπόχρεοι τον φόρο που τους αναλογεί θα πρέπει να επισκεφθούν την διεύθυνση www.gsis.gr και να κάνουν είσοδο συμπληρώνοντας τους κωδικούς τους.

Ο λογαριασμός είναι ιδιαίτερα βαρύς για τους ιδιοκτήτες που μαζί με τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρώσουν και τον συμπληρωματικό φόρο καθώς η συνολική ακίνητης περιουσία τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών στην συντριπτική πλειοψηφία των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ οι πολίτες πληρώνουν ίδιο ή και λιγότερο ποσό σε σχέση με τον περσινό ΕΝΦΙΑ.

4) Πρόταση του υπουργείου Εργασίας για μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή απασχόλησης

Ο άνεργος θα έχει την επιλογή είτε να παίρνει το επίδομα ανεργίας είτε να το χρησιμοποιήσει σαν μία επιταγή που θα επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να τον προσλάβει. Αυτό το δικαίωμα θα δίνεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν μέγεθος από 1 μέχρι 10 εργαζόμενους, όπως επίσης και σε αυτοαπασχολούμενους που μπορούν να προσλάβουν έστω και έναν εργαζόμενο. Η πρόταση έγινε από τον υπουργό Εργασίας και την αναπληρώτρια υπουργό Ρ. Αντωνοπούλου κατά τη συνάντηση που είχαν με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας.

5) Αμερικανικές προειδοποιήσεις προς Κούρδους και Τουρκία

Τον χαβά τους οι Τούρκοι με τα πλήγματα κατά των Κούρδων στη Συρία και η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε την αντίθεση της αναφορικά με την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης που φέρει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον. Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πως ουδείς έχει το δικαίωμα να πει στην Τουρκία εναντίον ποιας τρομοκρατικής οργάνωσης μπορεί να πολεμήσει.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα