Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Αρχίζει η συζήτηση για εξεταστική για την οικονομία

Νέο τετ α τετ θα έχουν σήμερα στη Βουλή οι Τσίπρας - Μητσοτάκης, αφού αρχίσει στις 10 το πρωί στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης
της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ μετά τις 6 το απόγευμα, θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

(2) Οι πέντε άξονες για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους πέντε άξονες για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω των 500.000 υπογραφών για εθνικά θέματα είναι μεταξύ των προτάσεων που ανακοίνωσε, ενώ αναφορικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνεται η εκλογή από τον λαό την τρίτη φορά.

(3) Ανακούφιση. Εκτός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια

Ανάσα ανακούφισης για χιλιάδες πολίτες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων καθώς το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

Ωστόσο ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι.

(4) Μεγάλη φωτιά στη Χίο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Χίο, ενώ η μάχη της πυροσβεστικής να την θέσουν υπό έλεγχο ήταν ολονύχτια. Το μέγεθος της πυρκαγιάς ανάγκασε την πυροσβεστική να πάρει την απόφαση να στείλει ενισχύσεις. Έτσι σήμερα το πρωί αναμένεται να φτάσουν επιπλέον 77 πυροσβέστες και 21 οχήματα από τις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

(5) Ιαπωνία: 19 νεκροί, από επίθεση με μαχαίρι

Δεκαεννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 24 νοσηλεύτηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία νώρίς σήμερα, σύμφωνα με το εθνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK. Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Είπαν ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στον χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτός είπε στην αστυνομία: «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους». Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα