Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. 5 ΥΠΟΙΚ κρατών-κλειδιών της ευρωζώνης και ΔΝΤ συζητούν για το ελληνικό χρέος

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας
προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση κρατικού χρέους της Ελλάδας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

2. Αξιολόγηση και πολιτική λύση

Στο μέτωπο της αξιολόγησης, η κυβέρνηση απευθύνεται πλέον στην πολιτική βούληση των θεσμών για να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου, αναγνωρίζοντας όμως ότι υπάρχουν κι άλλα σενάρια. Δεν τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των συντακτών χαρακτήρισε ως «βασικό σενάριο» την συμφωνία έως τις 5 Δεκεμβρίου, παρά το ότι αργότερα είπε ότι «δεν υπάρχουν άλλα εναλλακτικά σενάρια».

«Τεράστιο χάσμα» με το ΔΝΤ στα εργασιακά διαπιστώνει το υπουργείο Εργασίας.

3. Ο Ερντογάν τον χαβά του για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιμένει για τις γνωστές θέσεις του σχετικά με την Συνθήκη Λωζάνης, αφού με νέες δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα έγγραφο, δεν είναι ιερό κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου θα πρέπει να συζητηθεί.

4. Φάκελος Κυπριακό

Η διασύνδεση του εδαφικού με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων «τίναξαν» τη διαπραγμάτευση στον αέρα. Όλα προέκυψαν λόγω της διαφοράς που υπήρχε ανάμεσα στις θέσεις του κύπριου προέδρου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ως προς τον αριθμό των προσφύγων που θα επέστρεφαν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά επιρρίπτει ο Ακιντζί.

5. Στις 24 Φεβρουαρίου θα αρχίσει εκ νέου η δίκη για την υπόθεση Siemens

Για τις 24 Φεβρουαρίου του 2017 προσδιορίστηκε η δίκη για την «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με την Siemens, η οποία, το περασμένο καλοκαίρι, οδηγήθηκε σε επ’ αόριστον αναβολή, εξαιτίας της μη έγκαιρης μετάφρασης του ογκώδους παραπεμπτικού βουλεύματος για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα