Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τουρκία για τρεις μήνες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα είναι η Τουρκία τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε δώσει συνέντευξη στο Al Jazeera,
κατά την διάρκεια της οποίας επέμεινε στο θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής, ενώ δεν δίστασε να αφήσει να εννοηθεί ότι στην απόπειρα πραξικοπήματος πιθανότατα εμπλέκονται και άλλες χώρες. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η επιχείρηση «σκούπα» του Ερντογάν συνεχίζεται, με τους δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και εκπαιδευτικούς που έχουν παυθεί από τις θέσεις τους να ξεπερνούν τους 60.000. Και μέσα σ' αυτό το κλίμα η Μέρκελ δηλώνει ανήσυχη...

(2) Μηνύματα στήριξης Λιού προς Αθήνα

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού,προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στους Financial Times, επεσήμανε την σημασία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση ισχυρής γεωπολιτικής σημασίας.

(3) Το απόγευμα η ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον νέο εκλογικό νόμο ολοκληρώνεται σήμερα με την ψηφοφορία , μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις.

(4) Τα λάθη που έκανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και η έκθεση που προσπάθησε να κρύψει η Λαγκάρντ

Κάτω από το χαλί, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα στελέχη του ΔΝΤ, βάζουν η Κριστίν Λαγκάρντ και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου την εισήγηση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Ιndependent Evaluation Office-IEO) ότι έγιναν πολιτικές υποδείξεις και αλλοιώθηκαν οι τεχνικές αναλύσεις που αφορούσαν το ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα της Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας την περίοδο 2010-2011.

(5) Αναστάτωση μετά από πληροφορίες για είσοδο πραξικοπηματιών στη χώρα

Συναγερμός και έντονη κινητικότητα σήμανε την στο Αιγαίο μετά από πληροφορίες ότι Τούρκοι πραξικοπηματίες ενδεχομένως να επιχειρήσουν είσοδο στη χώρα. άντως, πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν ότι δυο τουρκικά φουσκωτά έφτασαν ήδη στη Σύμη, διαψεύδονται από το Πεντάγωνο. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνιζαν επίσης ότι δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Χουριέτ. Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, από την πλευρά του, διέψευδε την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα