Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Και τα χρέη τραβούν την ανηφόρα

Αύξηση 1,223 δισ. ευρώ παρουσίασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, αυξήθηκαν τον Ιούνιο στα 6,807
δισ. ευρώ έναντι 5,584 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάιο.

Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δημόσιο (που είχαν δημιουργηθεί ως το τέλος του 2015) ανέρχονταν τον Ιούνιο σε 83,025 δισ. ευρώ έναντι 83,305 δισ. ευρώ τον Μάιο. Έτσι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) διαμορφώθηκε στον Ιούνιο σε 89,832 δισ. ευρώ.

2) Το Ρίο υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα αρχίζει η τελετή έναρξης των 31ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας.

3) Ο Τσίπρας ετοιμάζει Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

Το «μέτωπο του Νότου» απέναντι στην «ορθοδοξία του Βορρά» συγκροτεί ο Αλέξης Τσίπρας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πιθανότατα στις 9 του μήνα. Η πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, δηλαδή Ρέντσι, Ολάντ, Ραχόι και Κόστα.

Ο στόχος της συνάντησης θα είναι η διαμόρφωση ενός μετώπου το οποίο θα διεκδικήσει μεγαλύτερη ευελιξία στην οικονομική πολιτική που επιβάλλεται στην Ε.Ε. και παράλληλα να δοθεί έμφαση στην υπέρβαση της κρίσης με βάση την ανάπτυξη και την απασχόληση.

4) Ψηφίστηκε η διάταξη για το τέμενος στο Βοτανικό

Ψηφίστηκε και μάλιστα με ευρύτατη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ.

Η ψήφιση έγινε με ονομαστική ψηφοφορία έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή. Υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

5) Συνελήφθη ο σύντροφος της 26χρονης που πυροβόλησε τον πατέρα και τη μητέρα της

Συνελήφθη ο 45χρονος άνδρας ο οποίος πυροβόλησε την μητέρα και τον πατέρα της 26χρονης συντρόφου του η οποία δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές την πρώην γυναίκα του στο Κορωπί. Άνδρες της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβαν μέσα στο αυτοκίνητό του στο Κορωπί, ενώ βρέθηκε πάνω του μία καραμπίνα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η 26χρονη τον κατέστρεψε και ότι η γιαγιά της ήταν η «δράκος του Κορωπίου» που είχε κάψει ζωντανό τον άντρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της 26χρονης νοσηλεύονται στο ΚΑΤ με τραύματα από καραμπίνα, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα