Τα 5 πράγματα που η νέα σειρά «MacGyver» κάνει διαφορετικά από την παλιά

Ένας παλιός αγαπημένος επιστρέφει στις τηλεοπτικές μας οθόνες τη φετινή σεζόν. Σίγουρα θα τον θυμάστε με αγάπη και νοσταλγία. Μισεί τα όπλα αλλά μπορεί να ξεφύγει από οποιαδήποτε κατάσταση αρκεί να έχει πάνω του ένα συνδετήρα, μια οδοντογλυφίδα και μια σοκολάτα.

Οι περιπέτειες του Μαγκάιβερ, της κλασικής σειράς που γνωρίσαμε στα τέλη των ‘80s, πάντα μας συνάρπαζαν γιατί μέσα από τις εβδομαδιαίες αποστολές του γνωστού ήρωα, μπορούσαμε να ζούμε κάτι περίεργα ανθρώπινο και γνώριμο. Να βλέπουμε πώς ένας καθημερινός
άντρας, χωρίς υπερδυνάμεις, χωρίς ειδικές κινήσεις, χωρίς τίποτα υπερφυσικό, κατάφερνε να θριαμβεύει χάρη στην ψυχραιμία του και το κοφτερό του μυαλό- και φυσικά χάρη στις αστείρευτες γνώσεις του.

Πώς να μην γοητευτούμε από κάτι τέτοιο;

Τον ρόλο τότε κρατούσε ο Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον και στα χέρια του, το πρόσωπο και οι εφευρέσεις του Μαγκάιβερ μετατράπηκαν σε έναν από τους πιο εμβληματικούς τηλεοπτικούς ήρωες της δεκαετίας, δίπλα σε άλλους τιτάνες της εποχής, σαν τον Χαιλάιντερ. (Μπορεί να επιστρέψει κι αυτός μήπως;)

Τώρα, ο Μαγκάιβερ ζει ξανά. Στη νέα, φετινή σειρά «MacGyver», της οποίας το πρώτο επεισόδιο σκηνοθετεί και την γενική επίβλεψη κρατά ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν (σκηνοθέτης του «Furious 7»), ο διάσημος ήρωας επιστρέφει. Είναι νεότερος, και ζει φυσικά στο σήμερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όμως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ο Μαγκάιβερ ακόμα αρνείται να κρατήσει όπλο, συνεχίζοντας να πιστεύει πως το μυαλό είναι το μεγαλύτερο πυρομαχικό όλων. Όμως η νέα αυτή σειρά προσφέρει στο θεατή και νέα στοιχεία, δικαιολογώντας την επιστροφή της ύστερα από δεκαετίες.

1. Φυσικά το νέο του πρόσωπο. Ο νέος Μαγκάιβερ είναι ο Λούκας Τιλ, γνωστός από την εμφάνισή του στα κινηματογραφικά «X-Men». Όσο για τον παλιό; Οι σεναριογράφοι της σειράς λένε πως έχουν στα σκαριά έναν ζουμερό ρόλο κατά νου για τον Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον, οπότε μπορούμε μόνο να ελπίζουμε και να περιμένουμε.

2. Ο Μαγκάιβερ δεν είναι πια μόνος του, είναι μέρος μιας κρυφής ομάδας που αναλαμβάνει αποστολές. Τι καλύτερο από τον Μαγκάιβερ; Ένας Μαγκάιβερ με τις δικές του «Επικίνδυνες Αποστολές». Δεξί του χέρι είναι ο Ντάλτον, τον οποίο παίζει ο Τζορτζ Ιντς, που τον ξέρουμε από την πολυετή του παρουσία στο κλασικό «CSI».

3. Οι μάχες. Όπως φαίνεται κι από την παρουσία του Τζέιμς Γουάν στη σκηνοθεσία, αυτή δε θα είναι μια σειρά χωρίς δράση. Σε αντίθεση με το ορίτζιναλ, εδώ ο «Μακ» θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τις γροθιές του και όχι μόνο για να φτιάξει βόμβες από συνδετήρες.

4. Υπάρχει μπόλικο συναίσθημα αυτή τη φορά. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Μαγκάιβερ προδίδεται από ένα μέλος της ομάδας του, κάτι που τον στέλνει σε ένα πολύ συναισθηματικό ταξίδι και τον φέρνει αντιμέτωπο με φαντάσματα και με συναισθήματα που θα αντιμετωπίζει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Γιατί πίσω από τις εφευρέσεις, υπάρχουν άνθρωποι.

5. Φυσικά η τεχνολογία. Η μεγαλύτερη αντικειμενική διαφορά ανάμεσα στο τότε και στο τώρα, είναι το πόσο έχει αλλάξει η κοινωνία από τεχνολογικής άποψης. Μπορεί ακόμα να είναι χρήσιμος ένας άνθρωπος τόσο πρακτικός, τόσο «αναλογικός» όσο ο Μαγκάιβερ, σε έναν εντελώς ψηφιακό κόσμο, όπου κάθε πληροφορία και γνώση απέχει μερικά κλικς; Αυτό το πολύ ενδιαφέρον ερώτημα καλείται να απαντήσει η σειρά, και οι σεναριογράφοι δεν το έχουν αποφύγει. Ίσα-ίσα, έχουν αγκαλιάσει τα νέα δεδομένα, και μέσα από έρευνα και σύγχρονες αποστολές, ρίχνουν τον «Μακ» στην καρδιά περιπετειών όπου η προσωπικότητά του και η εφευρετικότητά του, αποδεικνύονται αναντικατάστατα προσόντα, ακόμα και εν έτει 2016.

Η σειρά «MacGyver» κάνει πρεμιέρα απόψε 14/12 στις 22.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα