Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς εθνικών οδών οι αγρότες. Κινητοποιήσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και Χανιά

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τελικά σήμερα κλειστά τα Τέμπη, έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Η κοιλάδα θα ξανακλείσει και πάλι στις 9 το βράδυ για ένα 24ωρο.

Στις Μικροθήβες, εξάλλου, οι αγρότες προχωρούν σήμερα σε εθελοντική αιμοδοσία- βρίσκεται εκεί κινητή μονάδας αιμοδοσίας από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου- υπογραμμίζοντας με την κίνηση τους αυτή την κοινωνική διάσταση του αγώνα τους που αφορά στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

Στο μεταξύ, οι αγρότες των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών
που δεν συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Νίκαια και δεν προτίθενται να μετάσχουν και στην «κάθοδο» τρακτέρ και αγροτών στην Αθήνα, που οργανώνεται για την Παρασκευή, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, η οποία έχει σταλεί και προς τα υπόλοιπα μπλόκα προκειμένου να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν εφόσον το επιθυμούν.

Για περίπου τέσσερις ώρες θα μείνει ανοικτή σήμερα Δευτέρα η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Μετά την απόφαση που πήραν οι αγρότες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μπλόκο, ο δρόμος θα παραμείνει ανοικτός από 10:00-14:00. Στη συνέχεια, η εθνική οδός θα κλείσει, έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Ακόμη, από τις 11:00 σήμερα έως τις 17:00, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, από τις 12:00 σήμερα έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στην έξοδο της περιμετρικής της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

Ακόμη, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων από 15:00-20:00, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από 16:00-22:00, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, ενώ για αύριο το πρωί προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Γ' ΔΟΥ, στην Πάτρα.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση στις 18:30, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ενώ αναμένεται να κλείσουν, από 19:00-22:00, τη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Ταυτόχρονα, στην Αιγιάλεια υπάρχει και δεύτερο μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στη γέφυρα του Μεγανίτη. Εκεί οι αγρότες θα κλείσουν σήμερα για δύο ώρες το δρόμο, από 19:00-21:00.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από 12:00-18:00, στον κόμβο του Κουρτεσίου, ενώ έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, σε κλείσιμο της εισόδου του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδας, στο κέντρο των Χανίων, προχώρησαν από νωρίς το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Κλαδισού, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι συγκεντρωμένοι παρέταξαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό.

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες έχουν αποφασίσει κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή, με τα μπλόκα να ανέρχονται στα 135.

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει τον επ΄ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των τελωνείων και των λιμανιών αλλά και κλιμάκωση του αγώνα τους. Επίσης, αποφάσισαν να πουν «όχι» στη διακομματική συζήτηση και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ δηλώνουν ότι θα κατασκηνώσουν για τρεις ημέρες στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες ζητούν να παραμείνει αυτόνομος ο ΟΓΑ, αφορολόγητο για μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς και κατάργηση των τεκμηρίων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα