Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ, Ολάντ, για χρέος, μεταναστευτικό και Kυπριακό

Tην Παρασκευή (21/10) ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριου της Συνόδου Κορυφής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ολάντ, συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρες οτι πρέπει να υπαρξει
μια λυση για το χρέος και μάλιστα τονίστηκε οτι είναι απαραίτητο να δοθει ενα σήμα οτι η Ευρώπη λύνει τα προβληματα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλλική πλευρά σημείωσε "αυτό θα θελαμε να συμβεί και αναγνωρίστηκε απο τις δυο πλευρες η αναγκη να αρθεί η αβεβαιοτητα (το θεμα των γνωστών διαφωνιών για το ζήτημα του χρέους μεταξύ των θεσμών) ως προϋπόθεση για να υπαρξει η λύση αυτή.

Συμφωνήθηκε επισης οτι το ζητημα της ποσοτικής χαλαρωσης ειναι κρισιμο για την αποκατασστη του επενδυτικού κλιματος και τονίστηκε απο την ελληνικη πλευρα αυτο που λέει πάντα ειναι ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρουνται από όλα τα μέρη που έγινε δεκτο από την γαλλική πλευρά.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια συνάντησε την Άνγκελα Μέρκελ, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν οτι πρέπει να ληφθουν ολα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Αναγνωρίστηκε και από τις δυο πλευρες οτι θαπρέπει ναυπαρξει αμεσα ενισχύση της Ελλάδας σε ειδικούς και επιτυχυνση της επανεγκατάστασης. Αυτό εγινε δεκτο από τη Γερμανία τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και σε επίπεδο Γερμανίας.

"Θα βοηθήσουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε", φέρεται να είπε η καγκελάριος.

Για την οικονομία, τέθηκε το ζήτημα της τήρησης, της συμφωνίας από όλες τις πλευρές, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα προκειμένου να υπαρξει γρήγορη λύση για εξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Όσον αφορά το κυπριακό, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε για τις θέσεις της που είναι:

-Στηριξη κοινοτικών συνομιλιών και σε ο,τι αφορα τις εγγυήσεις για την ασφαλεια

-Απόσυρση των στρατευμάτων από το νησί

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα