Συμβουλές και προειδοποιήσεις από τον επικεφαλής της CIA στον Τραμπ

Ο επικεφαλής της CIA, ο Τζόν Μπρέναν σε συνέντευξή του στο BBC, προειδοποίησε τον Τραμπ να μην ακυρώσει - όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα κάνει - τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφικό».

«Θα ήταν το άκρον άωτον του παραλογισμού» είπε και πρόσθεσε πως θα είναι πρωτάκουστο να ακυρώσει μια συμφωνία που επιτεύχθηκε από την προηγούμενη διοίκηση.

«Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ενισχύσει τους
σκληροπυρηνικούς στο Ιράν και να να οδηγήσει σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μέσα στο Ιράν, το οποίο μπορεί να οδηγήσει άλλα κράτη της περιοχής να ξεκινήσουν αντίστοιχα δικά τους» δήλωσε ο Μπρέναν.

Ο Μπρέναν, ο οποίος αποχωρεί από την ηγεσία της CIA τον Ιανουάριο ύστερα από τέσσερα χρόνια σε αυτή τη θέση, προειδοποίησε τον Τραμπ να είναι «επιφυλακτικός» απέναντι στις «υποσχέσεις που έρχονται από την Μόσχα» και κατηγόρησε τη Ρωσία για τα δεινά της Συρίας.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι οι Ρώσοι θα χαλαρώσουν τις επιθέσεις τους έως ότου κατορθώσουν να πετύχουν τη μέγιστη νίκη στο πεδίο των μαχών. Πιστεύω ότι ο Τραμπ και το επιτελείο του θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις υποσχέσεις των Ρώσων» είπε.

Ακόμη συμβούλεψε τόσο τον Τραμπ όσο και το επιτελείο του ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να προσέχουν την φρασεολογία που χρησιμοποιούν, ώστε να μην δώσουν «πατήματα» σε τρομοκράτες και εξτρεμιστές για τη διεξαγωγή επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Πρέπει να πειθαρχήσουν όσον αφορούν στη γλώσσα που χρησιμοποιούν και στα μηνύματα που στέλνουν. Γιατί εάν δεν πειθαρχήσουν τότε ρητορική αυτή θα χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες και εξτρεμιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν τις ΗΠΑ και την κυβέρνησή ως αντι-ισλαμικές- και δεν είμαστε κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της CIA.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα