Συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο της Eldorago Gold

Με δυσκολία διεξάγεται από το πρωί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, καθώς εργαζόμενοι των μεταλλείων της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, οι οποίοι έχουν φτάσει στην Αθήνα πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι μεταλλωρύχοι, εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας, πραγματοποιούν αυτή την κινητοποίηση καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorago Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές. Μετά το υπουργείο Περιβάλλοντος
θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Σημειώνεται ότι η καναδική εταιρεία είχε διαμηνύσει την ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ότι σε περίπτωση που έως σήμερα δεν εκδοθεί η άδεια για τις Σκουριές, τότε είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ανάκληση των εργασιών κατ' αρχάς στο έργο των Σκουριών.
Keywords
Τυχαία Θέματα