Τέσσερις νεκροί από την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κοζάνη

Νεκροί είναι οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι UH-1H (Huey) που κατέπεσε στην περιοχή Σαραντάπορο της Κοζάνης. Μια γυναίκα επέζησε της πτώσης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Το ελικόπτερο είχε χαθεί ξαφνικά από τα ραντάρ στην περιοχή Βούρινος, λίγο πριν τις 8 το πρωί. Προς τιμήν τους το υπουργείο Εθνικής Αμύνης κήρυξε τριήμερο πένθος.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ,
από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Super Puma, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση ανεύρεσης του ελικοπτέρου, το οποίο τώρα προσπαθούν να προσεγγίσουν.

Στο ελικόπτερο που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από την Λάρισα προς την Καστοριά, επέβαιναν το τριμελές πλήρωμα και δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα