Στον αέρα τα παλαιότερα μοντέλα iPhone και iPad με τη διάθεση του νέου λειτουργικού iOS 11

Τη διάθεση του νέου λειτουργικού της συστήματος iOS 11 ανακοίνωσε η Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών WWDC, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο iOS θα λειτουργεί μόνο σε συσκευές 64-bit, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια θα σταματήσουν να δουλεύουν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, η νέα έκδοση του iOS θα διαθέτει μια νέα διεπαφή (interface) και επανασχεδιασμένο App Store, ταυτόχρονα ωστόσο θα καταργεί την υποστήριξη για συσκευές και εφαρμογές στα 32-bit. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων iPhone 5 και 5C δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού, τόσο για νέες λειτουργίες όσο και για διορθωτικά ασφαλείας. Το iPad 4 θα σταματήσει επίσης να λαμβάνει ενημερώσεις.

Παράλληλα όμως, οι κάτοχοι νεότερων εκδόσεων των iPhone και iPad, μεταξύ των οποίων του iPhone 7 και των νέων iPad, θα αντιμετωπίσουν επίσης πρόβλημα, αφού ορισμένες εφαρμογές που λειτουργούν στα 32-bit και δεν είναι κωδικοποιημένες να λειτουργούν στα 63-bit θα σταματήσουν να δουλεύουν από τη στιγμή που η συσκευή αναβαθμιστεί στο νέο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Το iOS 11 αναμένεται να γίνει διαθέσιμο ως δωρεάν ενημέρωση περί τα τέλη του καλοκαιριού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα