Στο κέντρο της Ιερουσαλήμ ανθίζουν τεράστιες φωτεινές τουλίπες ύψους 9 μέτρων

Υπάρχει μια πόλη όπου η Άνοιξη κρατά όλο το χρόνο, χάρη στην πολύχρωμη φαντασία μιας ομάδας καλλιτεχνών.

Η ισραηλινή φίρμα HQ Architects έφερε ξανά ζωή στην πόλη της Ιερουσαλήμ, μέσα από μια σειρά τεράστιων λουλουδιών-γλυπτών τα οποία «ανθίζουν» όταν οι άνθρωποι περνούν από κάτω τους. Η φωτεινή αυτή εγκατάσταση βρίσκεται στην πλατεία Vallero, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στο κέντρο της πόλης, και κατασκευάστηκε το 2014 με σκοπό να φέρει λίγο χρώμα στην μητρόπολη.

via GIPHY



Σύμφωνα με το Designboom, οι HQ Architects επέλεξαν την πλατεία Vallero
εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία είχε επέλθει τα τελευταία χρόνια. Η πλατεία διχοτομείται από τη γραμμή του τραμ και περιβάλλεται από αντιαισθητικά «αξιοθέτατα», όπως έναν κομποστοποιητή απορριμάτων και ένα σύστημα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι σχεδιαστές, αντλώντας έμπνευση από τη φύση, θέλησαν να παρέχουν στους πολίτες μια τολμηρή και όμορφη αντίθεση απέναντι στο βιομηχανικό τοπίο.

Τα τέσσερα γλυπτά με την ονομασία «Warde» είναι περίπου 9 μέτρα το καθένα και κάθε φορά που ο κόσμος αποβιβάζεται από το τραμ αυτά ανοίγουν διάπλατα τα πέταλά τους -για να τα ξανακλείσουν μόλις το πλήθος απομακρυνθεί. Τα τεράστια πέταλα παρέχουν σκιά στους περαστικούς κατά τις ηλιόλουστες μέρες, ταυτόχρονα όμως προσθέτουν και μια τσαχπινιά, μια χρωματιστή πινελιά στην πολύβουη, πολυάσχολη καθημερινότητα των πολιτών.

via GIPHY



Οι δημιουργοί της εγκατάστασης περιγράφουν το έργο τους στο Designboom ως «μια προσπάθεια να μην πολεμήσουμε το χάος αλλά να προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τον αστικό χώρο, απλώνοντας τριγύρω αυτά τα τέσσερα στοιχεία που περιέχουν μια δόση φαντασίας και, με τη βοήθειά τους, να ξεπεράσουμε την πραγματικότητα της πλατείας».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την παρουσίαση της εγκατάστασης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα