Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία. Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Ξάνθη και προκάλεσε καταστροφές

Πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα μας από χθες Τετάρτη.

Στην Ξάνθη έκανε την εμφάνισή του ανεμοστρόβιλος ο οποίος προκάλεσε αρκετές καταστροφές. Όπως μεταδίδει το xanthinea ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Π. Κατράμιο, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες και ξεριζώνοντας δέντρα.

Ο ανεμοστρόβιλος
έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 8.00 όταν στην περιοχή ξέσπασε έντονη βροχόπτωση με τους κατοίκους να αναφέρουν πως το μόνο που κατάφεραν να ακούσουν ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος που τους αναστάτωσε, αν και στην αρχή πίστεψαν ότι γινόταν σεισμός.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο ανεμοστρόβιλος κυριολεκτικά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές από αυλές και σπίτια, κόβοντας στα δύο τις πέτρινες περιφράξεις των αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολώνες της ΔΕΗ.

Ο οικισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν και οι γύρω περιοχές.

Βγαίνοντας έξω οι κάτοικοι αντίκριζαν παντού ζημιές, ενώ ευτυχώς από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Νταλίκα βούτηξε στο κενό

Στην Παραμυθιά Ιωαννίνων σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό όταν μία νταλίκα έπεσε σε χαράδρα. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής ανέσυραν έναν άνδρα νεκρό από τα συντρίμμια της νταλίκας κάτω από την γέφυρα της Κρυσταλλοπηγής στην Εγνατία, ο οποίος πιθανόν να ήταν ο οδηγός της.

Η νταλίκα που ήταν φορτωμένη με δέρματα, εξετράπη της πορείας της , έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στη γέφυρα και κατέληξε στον γκρεμό.

Πλημμύρες στην Πρέβεζα

Πλημμυρισμένα ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών, δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε χθες Τετάρτη και την Πρέβεζα. Τα νερά τις βροχής προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή λεωφόρο της πόλης ,ενώ στο ιστορικό κέντρο, σε ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών , η στάθμη του νερού ξεπέρασε τους 20 πόντους. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων,

Πλημμύρες σημειώθηκαν όμως σε σπίτια και δρόμους στην Ηγουμενίτσα, καθώς και στην 'Αρτα.

Ξηλώθηκαν στέγες στο Αγρίνιο

Προβλήματα όμως σημειώθηκαν και στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο χωριό Ποταμούλα. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από τον δυνατό αέρα ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Η φωτογραφία είναι αρχείου

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα