Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Να αποσύρει τις απειλές ο Σπίρτζης. Συμμετέχουμε σε σύσκεψη παρά τις προκλήσεις

Με νέα ανακοίνωση απαντά στο υπουργείο Μεταφορών το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, «τον πιο αντεργατικό μετά την μεταπολίτευση» και καλώντας να αποσύρει τις «απειλητικές εντολές» του- ενώ παράλληλα τονίζεται πως «παρά τις υπουργικές προκλήσεις συμμετέχουμε σήμερα σε σύσκεψη στον ΟΑΣΑ».

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τετάρτης το σωματείο είχε ανακοινώσει πως οι εργαζόμενοι
της ΣΤΑΣΥ αναστέλλουν την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέχρι να λυθούν τα προβλήματα. Ακολούθησε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, όπου αναφερόταν ότι με εντολή Σπίρτζη από σήμερα Πέμπτη καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών και εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, ενώ από τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια. Επίσης, όπως τονιζόταν, όποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων και την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Νέα εποχή στις συγκοινωνίες. Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και από πού μπορείτε να το προμηθευτείτε

Όπως αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση του σωματείου, «πιστεύουμε πως (το ηλεκτρονικό εισιτήριο) μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του επιβάτη, των εργαζόμενων και της εταιρείας», ενώ συμπληρώνεται πως «εάν ο κ. Σπίρτζης ενδιαφέρεται, πραγματικά, για τη λειτουργία του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην εταιρεία, δεν έχει παρά να στείλει τον εισαγγελέα σε όλους τους υπεύθυνους εντός και εκτός ΣΤΑ.ΣΥ και να μην κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους, που έχουν στηρίξει και στηρίζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στο athenstransport.com.

Να ανακαλέσει τις αντεργατικές συμπεριφορές ο κ. Σπίρτζης

Μας δημιούργησε αλγεινή εντύπωση και αγανάκτηση η εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη προς τη ΣΤΑ.ΣΥ για τη παραπομπή στον εισαγγελέα (!) και στο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας, με το ερώτημα της απόλυσης (!) κάθε υπάλληλο που θα αρνηθεί την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι ότι ο κ. Σπίρτζης, ευρισκόμενος, στο εξωτερικό επέλεξε να ακολουθήσει τον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού εκστομίζοντας απειλές εναντίον των εργαζόμενων, αντί να ζητήσει να ενημερωθεί για ποιους λόγους το Σωματείο μας καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο εάν δεν αντιμετωπιστούν σοβαρά λειτουργικά και τεχνικά προβλήματα και αστοχίες.

Μάλιστα, ο υπουργός με απύθμενη αλαζονεία και με αυτές τις συμπεριφορές άλλων εποχών, καταδικασμένων στη συνείδηση των εργαζόμενων, εμφανίζεται να δικαιολογεί αυτούς που αρνούνται τον διάλογο, τον οποίο ζητάμε εδώ και ένα (1) χρόνο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ευθύνονται για τα προβλήματα του νέου συστήματος.

Εάν ο κ. Σπίρτζης ενδιαφέρεται, πραγματικά, για τη λειτουργία του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην εταιρεία, δεν έχει παρά να στείλει τον εισαγγελέα σε όλους τους υπεύθυνους εντός και εκτός ΣΤΑ.ΣΥ και να μην κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους, που έχουν στηρίξει και στηρίζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Εμείς αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον μας για την καλή λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο πιστεύουμε πως μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του επιβάτη, των εργαζόμενων και της εταιρείας παρά τις υπουργικές προκλήσεις συμμετέχουμε σήμερα σε σύσκεψη στον ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, καλούμε τον κ. Σπίρτζη, που διεκδικεί το τίτλο του πιο αντεργατικού υπουργού Μεταφορών μετά την μεταπολίτευση, να αποσύρει άμεσα τις απειλητικές εντολές του διότι εάν εμμείνει σε αυτές θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των εργαζόμενων, τους οποίους δεν είχε σταθεί ικανή να λυγίσει ούτε η «επιστράτευση» άλλων χρόνων.
Keywords
Τυχαία Θέματα