Σόιμπλε: Ενοχλήθηκα με τις δηλώσεις Γκάμπριελ. Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα που θα πάρουν και οι Έλληνες αλλά η χρήση τους

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε την Παρασκευή τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τη δήλωσή του ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Ο Γκάμπριελ, που είναι αντικαγκελάριος και κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) - του μικρότερου εταίρου στην κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ,
σημείωσε στο Twitter: «Στην επόμενη συζήτηση για τα οικονομικά της Ευρώπης θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό - δηλαδή να σηματοδοτήσουμε τη βούληση να πληρώσουμε περισσότερα».
Και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην προοπτική χορήγησης περισσότερης βοήθειας στη χώρα, σημειώνει το Reuters.

Ο Σόιμπλε δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η πρόταση του Γκάμπριελ να δοθούν περισσότερα χρήματα στην ΕΕ και την Ελλάδα «κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση» και στέλνει λάθος μήνυμα. «Ενοχλήθηκα που ο Γκάμπριελ, ευρισκόμενος στην Ελλάδα, έδωσε στους Έλληνες ένα μήνυμα που δεν τους βοηθά, αλλά μάλλον τους δυσκολεύει περισσότερο να λάβουν τις σωστές αποφάσεις», σημείωσε.

Λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην ΕΕ, δεν θα λυθεί το πρόβλημα και θα δοθεί λάθος κίνητρο στις χώρες, είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι τα χρήματα, αλλά μάλλον η σωστή χρήση τους.

Στο ερώτημα, αν η Ελλάδα μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει, μόνο αν έχει μία ανταγωνιστική οικονομία». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι χρειάζεται χρόνο για αυτό, ο οποίος θα δοθεί. «Αν, όμως, ο χρόνος δεν χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, επειδή αυτό είναι άβολο, τότε αυτό είναι ο λάθος δρόμος», σημείωσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα