Σκληρό ποντάρισμα της ΝΔ στους πλειστηριασμούς

Αν η υπόθεση της αγοραπωλησίας με τη Σαουδική Αραβία χτύπησε το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα των πλειστηριασμών - εκτιμούν στη ΝΔ - ήταν το «ατύχημα» που δεν ήθελε να συμβεί η κυβέρνηση.

Και στην οδό Πειραιώς φέρονται αποφασισμένοι οχι μόνο να αφήσουν το θέμα να κλείσει, αλλα μάλλον θα συνεχίσουν να ρίχνουν αλάτι στην πληγή που προκάλεσε το θέμα στο κοινωνικό DNA της Κουμουνδούρου.

Με αιχμή το ζήτημα αυτό και με φόντο τα εκατοντάδες έγγραφα που ανέβαζαν

όλο το Σαββατοκύριακο απλοί πολίτες-θύματα πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέφερε με νόημα «η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας οφείλει να είναι η αποκάλυψη και η τιμωρία των «στρατηγικών κακοπληρωτών» και εκείνων που εκμεταλλεύονται το πλαίσιο προστασίας του Κράτους για τους αδύναμους, για να προσθέσει ότι αυτό πρόκειται για την ελάχιστη υποχρέωση σε όλους τους συνεπείς δανειολήπτες που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Υπενθύμισε με νόημα μάλιστα ότι η ΝΔ παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε «από κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο.

Στο μέτωπο της τρίτης αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η ολοκλήρωσή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των πολιτών με την υπόθεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ τα πιο πολλά σημαντικά θέματα, με κορυφαίο αυτό της βιωσιμότητας της Δ.Ε.Η. μετατέθηκαν για το μέλλον.

Καυτηρίασε δε το σύνθημα για «καθαρή έξοδο» που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός κάνοντας μάλιστα λόγο για απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού και τονίζοντας ότι «καθαρή έξοδος με κυβέρνηση Τσίπρα δεν υπάρχει».

Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ο κ.Μητσοτακης έφερε ως παράδειγμα τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από το 2019, που αφορούν στη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου ορίου που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2023 και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060.

Keywords
Τυχαία Θέματα