Σεξουαλική επίθεση σε Μαροκινή εστεμμένη, στον απόηχο της κυκλοφορίας βίντεο με ομαδικό βιασμό γυναίκας σε λεωφορείο

Η Μαροκινή καλλονή Φατιμά αλ Ζάρα αλ Τζαμάλι (γνωστή ευρύτερα ως Φάτι Τζαμάλι), που είχε κερδίσει τον τίτλο Miss Arab Beauty 2014, αποκάλυψε ότι ήταν θύμα σεξουαλικής επίθεσης, καθώς τρεις άνδρες της όρμησαν στην παραθαλάσσια πόλη της Τάντζα στις 22 Αυγούστου, στο φως της ημέρας.

Vidéo. Victime elle aussi de #harcèlement, le top model Fati Jamali se lâchehttps://t.co/PODTg1nYzy pic.twitter.com/dfki86ADE0

— Actualité marocaine (@PushMaroc) August 23, 2017

Miss Arab Beauty " Fati Jamali " Est une MAROCAiNE pic.twitter.com/yG2DZofu9r

— PostMaroc (@Maroc_Boss212) December 20, 2014

Fati Jamali;Moroccan..
Miss Arab Beauty/ Miss Africa/ World next top model pic.twitter.com/Hk0WzE7g94

— Maghreb Beauty (@MaghrebBeauty) November 17, 2014

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Al Arabiya, η Τζαμάλι ανέφερε σε δημοσίευσή της στο Snapchat πως περπατούσε 50 μέτρα από το σημείο όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της, όταν την πλησίασαν τρεις άνδρες.

Όπως είπε, άρχισαν να την βρίζουν και ο ένας της επιτέθηκε, προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις, μέχρι που η ίδια κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας και να γυρίσει στο αυτοκίνητό της. Η Τζαμάλι κάλεσε τις αρχές να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μαρόκο, και ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνεται πως το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε μαροκινές πόλεις, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο βίντεο όπου άνδρες νεαρής ηλικίας εμφανίζονται να βιάζουν μια γυναίκα σε ένα λεωφορείο.

Ακτιβιστές και οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών διαμαρτύρονται για το φαινόμενο των βιασμών στη χώρα, καλώντας σε μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες διαμαρτυρίες σε μεγάλες πόλεις, όπως το Αγκαντίρ, η Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα