Σε σκηνικό πόλωσης η πολιτική αντιπαράθεση Μαξίμου και ΝΔ

Οι τόνοι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ολοένα και ανεβαίνουν με τη σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, να γίνεται ολοένα κι εντονότερη. Ενδεικτική του πολωμένου πολιτικού κλίματος που επικρατεί ήταν η συζήτηση στην «Ώρα του πρωθυπουργού» την Παρασκευή στη Βουλή
η οποία είχε προγραμματιστεί με αφορμή την ερώτηση του κ. Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα και, τελικώς, επεκτάθησε σε ζητήματα όπως η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Σε συνέχεια της χθεσινής τους αντιπαράθεσης η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται εκ νέου σήμερα, Σάββατο, και επαναλαμβάνει τα ίδια ερωτήματα τα οποία έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή ο κ. Μητοτσάκης και επανέλαβε η ΝΔ με non paper την Παρασκευή το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται τα εν λόγω ερωτήματα θα τίθενται καθημερινά «μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει» ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα»

Και συνεχίζει: «Επειδή τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη τα επαναλαμβάνουμε και ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

«Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «η ηγεσία της ΝΔ έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και πριν κλείσουν 24 ώρες από το πέρας της συνεδρίασης, με ένα non parer και μια ανακοίνωσή της, προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη».

«Δύσκολο πράγμα, σχεδόν αδύνατον…», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή τοης η Κουμουνδούρου.

Είχε προηγηθεί ήδη από εχθές, Παρασκευή, ένα non paper από τη ΝΔ στο οποίο τονιζόταν ότι ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα τα οποία ετέθησαν από τον κ. Μητσοτάκη ενώ κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι ««κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική, που είναι η λάσπη και οι συκοφαντικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα "πληρωμένα πιστόλια" της συριζαϊκής διαπλοκής». Στην ίδια άτυπη ενημέρωση πηγές της ΝΔ έκαναν επίσης λόγο πως «Η συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας» ενώ εξέφρασαν την άποψη πως ο πρωθυπουργός ήταν εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος.

Κυβερνητικές πηγές στην απάντησή τους διερωτήθηκαν: «Η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει non paper, αμέσως μόλις τελείωσε η συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηρίξει τον αρχηγό της! Τόση εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ένταση στην αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών πυροδότησαν περαιτέρω οι δηλώσεις που αποδόθηκαν στον εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλη Κικίλια, ότι η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης σε περίπτωση αδιεξόδου με τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Καταθέστε πρόταση μομφής τώρα, εάν έχετε την εντιμότητα και θα διαπιστώσετε ότι είμαστε αρραγείς και αποφασισμένοι», είχε τονίσει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα