Σε πολιτική συμφωνία για το χρέος στοχεύει το Eurogroup. Η ατζέντα των συνομιλιών της 9ης Μαΐου

Την ατζέντα του επερχόμενου Eurogroup στις 9 Μαΐου δημοσίευσε η Κομισιόν, ενώ σε ανακοίνωση του Eurogroup τονίζεται μεταξύ άλλων πως «θα συζητηθούν πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα παραμείνουν σε ένα βιώσιμο επίπεδο, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει
έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας και οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Κύρια σημεία ημερήσιας διάταξης έκτακτου #Eurogroup για πορεία προγράμματος Ελλάδας @ 9/5 https://t.co/9CJ746AhoQ pic.twitter.com/B2LiKIy5O8

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) May 6, 2016

«Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα σε άλλη ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Οι υπουργοί (Οικονομικών) θα ενημερωθούν από τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, περιλαμβανομένου του πακέτου μέτρων για την διασφάλιση της επίτευξης του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος που προγράμματος του ESM.

Επίσης το Eurogroup θα συζητήσει πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα παραμείνουν σε ένα βιώσιμο επίπεδο, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές σε ευθυγράμμιση με τα συμπεράσματα του Eurogroup της 22ας Απριλίου στο Άμστερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, περιλαμβανομένου του πακέτου προληπτικών μέτρων, με στόχο την ολοκλήρωσή τους το συντομότερο δυνατό».

Διαβάστε την ανακοίνωση στα αγγλικά

Χρονοδιάγραμμα: το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας
Ελλάδα: τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα