Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Κάλαμο: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Τεράστια είναι η έκταση που έχει πάρει λόγω και των ανέμων η φωτιά στον Κάλαμο. Αρχικά ξέσπασε από τους Αγίους Αποστόλους και κινήθηκε ψηλά προς τον οικισμό του Καλάμου με κατεύθυνση το Καπανδρίτι.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές.

Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο,
λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού Παναγιώτης Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρξε κακός συντονισμός, ότι έχουν καεί ήδη σπίτια και ότι έγιναν ακόμα και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπηρεσία για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση». Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Kalamos Beach στην παραλία.

Μάλιστα, από την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 251 ΓΝΑ.

Κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό και εκρήξεις που ακούστηκαν αλλά αυτά θα διερευνηθούν σε δεύτερο χρόνο από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η περιφέρεια Αττικής για τη φωτιά στον Κάλαμο από CDemo83

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 36 άντρες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα,9 εθελοντικά οχήματα, 13 υδροφόρες του Δήμου και τις Περιφέρειας, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα

Φωτιά σε σπίτια στον Κάλαμο από CDemo83

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα