«Ρατσιστικά» σχόλια, παράπονα και αντιπαραθέσεις: Τα γεγονότα που όπλισαν το χέρι του Vester Flanagan

Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από την δολοφονία μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη σε ζωντανή σύνδεση από πρώην συνάδελφό τους στην Πολιτεία της Βιρτζίνια. Ο Vester Flanagan ήταν παρουσιαστής ειδήσεων στο δίκτυο WDBJ, όμως απολύθηκε όταν άρχισε να επιδεικνύει επικίνδυνη συμπεριφορά.

Ο ίδιος ένιωθε οργισμένος με την συγκεκριμένη απόφαση και, όπως εξήγησε στο «μανιφέστο» που απέστειλε στο δίκτυο ABC λίγο μετά την επίθεση και πριν την αυτοκτονία του, οι συνάδελφοί του τον κακομεταχειρίζονταν επειδή ήταν μαύρος
και ομοφυλόφιλος. Σύμφωνα όμως με νέα στοιχεία που βγήκαν στην δημοσιότητα, όλα δείχνουν πως ήταν εκείνος που επεδείκνυε βίαιη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με έγγραφα του τηλεοπτικού σταθμού, ο Flanagan ασκούσε οξεία κριτική στους φωτογράφους που κάλυπταν τα ρεπορτάζ, ήθελε να έχει πλήρη έλεγχο της δουλειάς τους και είχε κάνει ένα ρεπόρτερ και δύο φωτογράφους να νιώθουν ότι απειλούνται.

Η άσχημη συμπεριφορά του Flanagan είχε οδηγήσει μάλιστα τον σταθμό να του αποστείλει προειδοποιητική επιστολή:

«Δεν έχω αμφιβολία ότι θες να τα πας καλά στο WDVJ7 και έχεις την ανάγκη να μας ευχαριστείς. Παρόλα αυτά, η συμπεριφορά σου συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη τριβή με τους συναδέλφους σου, ειδικά με τους φωτογράφους, Πρέπει να βελτιωθείς σύντομα ή θα απολυθείς», είχε γράψει μεταξύ άλλων υπεύθυνος του σταθμού.

Στην πρώτη αξιολόγηση του Flanagan τον Αύγουστο του 2012, αλλά και σε μια δεύτερη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αναγράφονταν ανησυχίες για την συμπεριφορά του, αλλά και για τις ικανότητές του ως παρουσιαστής. Τον Ιανουάριο του 2014, ο άνδρας είχε κάνει πρόοδο στην εργασία του, όμως δεν είχε καταφέρει να βελτιώσει την συμπεριφορά του.

Στις 21 Ιανουαρίου ο Flanagan είχε παραπονεθεί σε ανώτερό του για την -τότε μαθητευόμενη- Alison Parker. Ο ίδιος πίστευε πως η νεαρή είχε κάνει κάποιες ρατσιστικές αναφορές. Από εκείνη την μέρα το κανάλι αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία του με τον 41χρονο, για την απομάκρυνση του οποίου χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Μετά την απόλυση ο ίδιος ετοιμαζόταν να πάει τον τηλεοπτικό σταθμό στα δικαστήρια.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα