Προβλήματα από την καλοκαιρινή καταιγίδα

Η καλοκαιρινή καταιγίδα που μαίνεται από το απόγευμα του Σαββάτου προκάλεσε έντονα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αρκετοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ σε Τρίκαλα και Λιβαδειά σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις που προκάλεσαν καταστροφές σε καλλιέργειες.

Ειδικότερα, στην Αττική, το ξαφνικό μπουρίνι ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 χθες, συνεχίστηκε τις βραδινές ώρες και το πρωί της Κυριακής και συνοδεύτηκε
με πτώση της θερμοκρασίας.

Λόγω της συσσώρευσης των υδάτων, πολλοί δρόμοι της Αθήνας πλημμύρισαν, με την τροχαία να συνιστά την προσοχή των οδηγών και την αποφυγή υψηλών ταχυτήτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους είναι περιορισμένη, ωστόσο προβλήματα παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στην παραλιακή οδό από το Ελληνικό έως και τη λεωφ. Αλίμου, καθώς και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Χαλάζι στα Τρίκαλα
Ζημιές προκάλεσε σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων η έντονη βροχόπτωση, η οποία σε αρκετές περιοχές συνοδεύτηκε και από χαλαζόπτωση.

Στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας η έντονη βροχή και το χαλάζι προκάλεσαν ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα.
Προβλήματα προκλήθηκαν και σε περιοχές που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα και συγκεκριμένα στο Γενέσι, το Ξυλοπάροικο, τον Άγιο Βησσαρίωνα, τη Φήκη, το Βαλτινό. Στις παραπάνω περιοχές προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση, πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ παρατηρούνται εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω των καιρικών φαινομένων. Προβλήματα προκλήθηκαν και στην πόλη των Τρικάλων, οπότε γινόταν με δυσκολία, κυρίως το μεσημέρι, ακόμη και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, κατολισθήσεις σημειώνονται σε όλο το ορεινό και ημιορεινό δίκτυο της περιοχής και μηχανήματα τόσο της Π.Ε. Τρικάλων, όσο και των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης και Καλαμπάκας βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο.

Λιβαδειά: Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες
Προβλήματα αλλά και καταστροφές προκάλεσε το μπουρίνι που πλήττει την περιοχή της Βοιωτίας από το απόγευμα του Σαββάτου.
Η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι προκάλεσε καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή της Βοιωτίας, κυρίως στις περιοχές του Αγίου Βλασίου αλλά και της Χαιρώνειας.
Από τα φαινόμενα δοκιμάστηκε και η πόλη της Λιβαδειάς καθώς ως αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν δρόμοι αλλά και υπόγεια σπιτιών.

Πλημμύρισαν υπόγεια στη Λαμία
Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε το Σάββατο σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Φθιώτιδας. Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν στο κέντρο της Λαμίας, ενώ εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τουλάχιστον 7 κλήσεις από πολίτες για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. βελτίωση τη νύχτα.
άνεμοι: βόρειοι Ξ με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια η ελάχιστη 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. βελτίωση από αργά το βράδυ.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 1Θ έως 25 βαθμούς Κέλσιου.

Λέσβος
καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τη νύχτα έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Χαλκιδική. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο ιόνιο έως 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη στέρεα, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία. πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις Ξ με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

στην Κρήτη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά.
άνεμοι: στις Κυκλάδες βόρειοι Ξ με 5 και σταδιακά από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί Ξ με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 27 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.
στα νοτιά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το απόγευμα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς Κέλσιου.

Ο καιρός της Δευτέρας
Για αύριο Δευτέρα, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα