Πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μη εκδοθούν δύο ακόμα Τούρκοι αξιωματικοί

Ο εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εισηγήθηκε σήμερα να μην εκδοθούν στην γείτονα χώρα δύο ακόμη Τούρκοι στρατιωτικοί, οι Ουγκούρ Ουτσάν και Αμπντουλάχ Γετίκ.

Ο κ. Βουρλιώτης επισήμανε ότι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί δεν μπορούν να εκδοθούν, καθώς κινδυνεύουν στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι την ίδια εισήγηση για άλλους δύο Τούρκους στρατιωτικούς έκανε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, με το σκεπτικό ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία «υπάρχει
κίνδυνος να υποβληθούν σε βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας: Όχι στην έκδοση 2 Τούρκων αξιωματικών

Εν τω μεταξύ η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα για την εξελισσόμενη ποινική διαδικασία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εξ αφορμής δημοσιευμάτων και σχολίων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την εξελισσόμενη ποινική διαδικασία για την έκδοση η μη των τουρκικής υπηκοότητος αξιωματικών η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, όπως κατ΄επανάληψη έχει επισημάνει, τονίζει ότι η λειτουργική αρμοδιότητα των εισαγγελικών λειτουργών υλοποιείται στα πλαίσια της πιστής τήρησης του Συντάγματος και της απαρέγκλιτης εφαρμογής των νόμων, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και κενές περιεχομένου προσπάθειες χειραγώγησης οι οποίες, στην αδιανόητη περίπτωση που υπάρξουν, πέραν της δημόσιας καταγγελίας τους θα τύχουν και της ανάλογης αντιμετώπισης».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα