Πρόταση συμμετοχής στην εξυγίανση της Μαρινόπουλος κατέθεσε ο Σκλαβενίτης αν...

Ο Σκλαβενίτης δεν έχει σταματήσει, όπως όλα δείχνουν, τις προσπάθειες συμμετοχής στην εξυγίανση της Μαρινόπουλος, καθώς σύμφωνα με επιστολή της προς τη Μαρινόπουλος, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την προβληματική εταιρεία. Αυτό όμως μόνο εάν τα χρέη που εμφανίζονται είναι πραγματικά
και μόνο αυτά και δεν υπάρχουν άλλα κρυφά.

Σήμερα, Παρασκευή, εκδικάζεται το αίτημα της Μαρινόπουλος για την υπαγωγή στο άρθρο 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει την εν λόγω επιστολή στο δικαστήριο.

Από τον έλεγχο λοιπόν των οικονομικών στοιχείων θα κριθεί εάν η εταιρία Μαρινόπουλος θα έχει μέλλον.

Να επισημανθεί ότι η εφαρμογή των διατάξεων περί αναστολής καταδιωκτικών μέτρων και διαδικασίας εκτελέσεως στα πλαίσια του άρθρου 99 του Νόμου 3588/07 εξαιρεί ρητώς τις μισθώσεις. Με δεδομένο ότι η Μαρινόπουλος ΑΕ οφείλει μισθώματα πολλών μηνών μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία εκτελέσεως παρά τη λήψη μέτρων. Επιπλέον για την προστασία των πιστωτών δεν πρέπει να αρθούν οι κατασχέσεις των λογαριασμών μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως εξυγίανσης.

Συμφωνία της Μαρινόπουλος με τους εργαζομένους της

Χθες πάντως, η Μαρινόπουλος ήρθε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους. Η διοίκηση μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

«α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρείες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία».

Ανησυχεί το ΔΝΤ για τα «κανόνια» στην αγορά που διογκώνουν την ανεργία

O εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, με αφορμή την πτώχευση Μαρινόπουλου και την επακολουθούμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις. Συμπλήρωσε δε ότι το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς αναζητούν μέτρα τα οποία θα ανακουφίζουν την Ελλάδα από τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, στόχος του Ταμείου είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα