Προσφορά αγάπης των εργαζομένων του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ σε 6 ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα

Κάθε ρεκόρ προσφοράς «έσπασε» το 10ο Πρόγραμμα Αλληλεγγύης του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ. Όπως συνηθίζουν εδώ και πολλά χρόνια, έτσι και φέτος οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ και της ΒΙΑΝ, επέλεξαν ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, για να προσφέρουν δώρα αγάπης σε συνανθρώπους μας
που έχουν ανάγκη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη Αττικής και στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, το Ορφανοτροφείο Ιεράς Μονής Ντουραχάνη στα Ιωάννινα, τα Χελιδωνάκια στη Λάρισα, η Κιβωτός Αγάπης στην Πάτρα και το Ορφανοτροφείο Ιεράς Μονής Παναγιάς Καλυβιανής στην Κρήτη, είναι τα ιδρύματα που επέλεξε το αρμόδιο τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου και αγκαλιάστηκαν από όλους τους εργαζόμενους.

Στα παραπάνω ιδρύματα παραδόθηκαν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά και χαρτικά, όλα προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Η συνολική ποσότητα των ειδών που παραδόθηκε, πλησίασε τους 3 τόνους.

Εκτός, όμως, από την προσφορά προϊόντων, οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ είχαν την ευκαιρία να χαρίσουν και από τον χρόνο τους σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, το οποίο άνοιξε με χαρά τις πόρτες του. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ και οι οικογένειές τους, κατά την είσοδό τους στο χώρο, τοποθέτησαν από ένα δώρο κάτω από το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Χωριού. Τους εργαζόμενους υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, μαζί με τον Διευθυντή του Παιδικού Χωριού της Βάρης, Επαμεινώνδα Λοράνδο.

Μετά από την πρώτη γνωριμία με το μεγάλο έργο που συντελείται στα Παιδικά Χωριά SOS, τα παιδιά των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χωριό SOS της Βάρης, έπαιξαν μαζί και συμμετείχαν σε δράσεις (ζωγραφική, κατασκευές, face painting, κ.α.). Παράλληλα, οι ενήλικες βοήθησαν εθελοντικά στην τακτοποίηση της αποθήκης των τροφίμων, στο χώρο της βιβλιοθήκης και σε δωμάτια που χρειάζονταν βάψιμο. Τέλος, όλοι μαζί μοιράσθηκαν εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και οι «μαμάδες SOS».

Ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε με αφορμή το Πρόγραμμα Αλληλεγγύης του Ομίλου:

«Η χώρα μας και κατά συνέπεια οι κοινωνικές της δομές τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί σημαντικά. Αποτελεί ανάγκη και όχι υποχρέωση, να στηρίξουμε οργανισμούς και φορείς που συντελούν σπουδαίο έργο, όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά και στη λιγότερο προβεβλημένη περιφέρεια. To ευρύ πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ εκτείνεται σε όλη τη χρονιά και όχι αποσπασματικά μόνο τις γιορτινές αυτές μέρες, σε τομείς που σχετίζονται με τη στήριξη τόσο της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας όσο και κοινωνίας. Αυτές τις εορταστικές μέρες επιλέγουμε να εστιάσουμε περισσότερο στα παιδιά που αποτελούν το πιο σημαντικό και ελπιδοφόρο κεφάλαιο αυτής της χώρας».

Η Διευθύντρια Προσωπικού της ΒΙΑΝΕΞ, Άννα Γεωργίου, τόνισε: «Η ζωή και το μέλλον της, έτσι όπως μπορεί να σχεδιαστεί και να ανθίσει, βλέποντας κατάματα τα παιδιά, προϋποθέτει συνείδηση και ακέραια υλικά σχεδιασμού. Όπως η αγάπη που μοιράζεται χωρίς να περιμένει ανταπόδοση, η αλληλεγγύη που προσφέρεται κι από το υστέρημα, η εγρήγορση και το αυθόρμητο μα σταθερό ενδιαφέρον για το κέρδος κάθε παιδικού χαμόγελου. Είμαστε ευτυχείς, που με πλεούμενο την ΒΙΑΝΕΞ μπορούμε να φτάνουμε σε λιμάνια σαν κι αυτό, των Παιδικών Χωριών SOS, προσφέροντας κάτι απ’ την καρδιά μας.».

Η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Όλγα Τριανταφύλλου δήλωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζουμε ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ έχουν δείξει εδώ και χρόνια την ευαισθησία τους και την έμπρακτη υποστήριξή τους, με την παράδοση αρκετών τόνων τροφίμων σε πολλά Ιδρύματα καθώς και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Φέτος, με την εθελοντική εργασία δώσαμε μια άλλη διάσταση και νόημα στην προσφορά μας. Δεσμευόμαστε, πως θα είμαστε δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS καθώς και σε όποιο άλλο ίδρυμα μας έχει ανάγκη, για να το στηρίξουμε έμπρακτα!».

Ο Γεν. Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, δήλωσε: «Στα Παιδικά Χωριά SOS αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει το έργο μας ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα ελάχιστο δείγμα, αλλά ιδιαίτερα παιδαγωγικό και χαρούμενο, της αγάπης και της προσωπικής συμβολής των εργαζομένων και των στελεχών της ΒΙΑΝΕΞ στην προσπάθειά μας.».

Η συμβολή όλων των εργαζομένων του Ομίλου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ήταν καθοριστική για την επιτυχία του 10ου Προγράμματος Αλληλεγγύης. Παράλληλα, τόσο η συλλογή προϊόντων όσο και η ημέρα εθελοντισμού, έδωσαν ένα διαφορετικό νόημα στις γιορτές των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και της ΒΙΑΝ!

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα