Πόσο έχει μειωθεί ο χώρος για τα πόδια στα αεροπλάνα από το 1975

Θα έχετε και εσείς σίγουρα διαπιστώσει ότι ο χώρος για τα πόδια στα αεροπλάνα έχει μικρύνει δραματικά. Το θέμα είναι πόσο; Την απάντηση δίνει το Business Insider. Ο χώρος για τα πόδια έχει μειωθεί, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 10 ολόκληρα εκατοστά!

Ο λόγος φυσικά είναι ο αναμενόμενος: για να χωρέσουν περισσότεροι επιβάτες. Σύμφωνα με το Business Insider
από το 1975, ο χώρος για τα πόδια έχει μικρύνει κατά 4 ίντσες. Το 1975 ο συνολικός χώρος που είχαν οι επιβάτες στη διάθεσή τους για τα πόδια ήταν 88,9 εκατοστά (35 ίντσες), ενώ το 2015 ήταν 78,74 εκατοστά (31 ίντσες).

Στο βίντεο εξηγείται και γιατί κάποιες θέσεις στα αεροπλάνα δεν ευθυγραμμίζονται με το παράθυρο. Η απάντηση δεν είναι ότι εκεί βρίσκεται η έξοδος κινδύνου. Η απάντηση είναι πάλι η ίδια: για να χωρέσουν περισσότεροι επιβάτες. Παρόλο που οι κατασκευαστές των αεροσκαφών συστήνουν στις αεροπορικές να τοποθετηθούν ευθυγραμμισμένα τα καθίσματα με τα παράθυρα, για την αεροπορική -που έχουν και τον τελευταίο λόγο στο θέμα- η ευθυγράμμιση δεν είναι πάντα η προτεραιότητα. Η προτεραιότητα είναι να χωρέσουν όσο περισσότεροι επιβάτες.

Διαβάστε επίσης:

Να γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν νερό στο αεροπλάνο (και ο λόγος είναι σοβαρός)

Ποια είναι η πιο ισχυρή αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

Τι προσέχουν οι πιλότοι όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο ως απλοί επιβάτες;

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο;

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια;

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2017 (και μπόνους οι 10 πιο ασφαλείς low-cost αεροπορικές)

Γιατί τα αεροπλάνα χαμηλώνουν τα φώτα κατά την προσγείωση και την απογείωση

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα