Πώς ο Γ. Κατρούγκαλος ξορκίζει το «κακό τέλος» για το ασφαλιστικό

«Δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου Κατρούγκαλος και Ραγκούσης;». Το ερώτημα αυτό που τέθηκε σε συνομιλία γνωστού πολιτικού προσώπου με δημοσιογράφο που αποτυπώνει τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, έχει τη βάση του σε ένα πραγματικό γεγονός: Ο νυν υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, πρόσωπο των ημερών λόγω ασφαλιστικού και ο πρώην (παντοδύναμος επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου) υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρουσιάζουν την προσεχή
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Πρόκειται για τις «Ιστορίες με κακό τέλος» (εκδόσεις Φαρφουλάς) του δημοσιογράφου Χρίστου Βούζα, μια συλλογή (εφτά) διηγημάτων που, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, έχουν ένα κοινό: Κακό τέλος.

Ο Γ. Κατρούγκαλος που ταύτισε την θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις επαναπροσλήψεις των παρανόμως απολυθέντων στο Δημόσιο και τώρα θέλει να δώσει τη βέλτιστη λύση στο ασφαλιστικό που καταρρέει και ο «μεταρρυθμιστής» Γ. Ραγκούσης με τα δυο του, ώριμα πια, «παιδιά» τη Διαύγεια και τον Καλλικράτη που άντεξαν στο χρόνο, έχουν, προφανώς, ένα κοινό στόχο: Να ξορκίσουν το οποίο κακό τέλος στις δύσκολες (και για την πολιτική) εποχές που διανύουμε.

Ειδικά ο υπουργός Εργασίας που την προηγούμενη της παρουσίασης του βιβλίου, ημέρα Τρίτη, θα συμμετάσχει στην, υπό τον πρωθυπουργό, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, όπου θα ληφθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό, είναι βέβαιο ότι επιθυμεί να ξορκίσει το κακό τέλος που είχαν οι προηγούμενες προσπάθειες και να είναι εκείνος που θα δώσει ένα καλό τέλος με θετική προοπτική στους τωρινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Να σημειωθεί ότι Κατρούγκαλος και Ραγκούσης γνωρίστηκαν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου και του Γιώργου Παπαδημητρίου με θέμα:
«Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία» και τότε διαπίστωσαν ότι η χημεία τους ήταν πολύ καλή.

Βοήθησε σε αυτό και ο τέως υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αν και απών ένωσε τους δύο άνδρες. Συγκεκριμένα, όταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην γνωστή ιστορία του ρουσφετολογικού διορισμού γενικών διευθυντών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την οποία είχε κατηγορήσει τον Μητσοτάκη για «νεοδεξιό παλαιοκομματισμό», ο τότε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πήρε το λόγο και είπε ότι συμφωνεί με το νόμο Ραγκούση για την επιλογή στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση και θα κινηθεί σε αυτό πνεύμα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα