Πώς ένα τατουάζ με τρεις απλές λέξεις κατάφερε να ξεκινήσει ένα ολόκληρο κίνημα

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Amy ✌️ (@the_johnson_tribe) στις Αύγ 20, 2016, 12:48πμ PDT



Οι κανόνες του Self Love Club (Λέσχη Αυτοεκτίμησης) είναι οι εξής:

Πρέπει να δείχνεις πάντα σεβασμό, αγάπη, συγχώρεση και κατανόηση στον εαυτό σου.

Πρέπει να δείχνει ο ένας στον άλλο σεβασμό, αγάπη, συγχώρεση και κατανόηση.

Πρέπει να φέρεσαι σωστά στο σώμα σου και να φροντίζεις τη ψυχική σου υγεία.

Η
καλλιτέχνης Frances Cannon έγραψε αυτούς τους κανόνες λίγο αφότου είχε «χτυπήσει» τις λέξεις «Self Love Club» στο χέρι της. Το τατουάζ της το έκανε η επίσης καλλιτέχνης Gemma Flack. Η ιδέα της ήρθε αρχικά όταν σκέφτηκε αυτή τη φράση για να τη σχεδιάσει ως τατουάζ σε ένα από τα σκίτσα της, πολλά εκ των οποίων είναι γυμνές γυναίκες που ορκίζονται στη θετική στάση απέναντι στο σώμα τους.

«Αποφάσισα πως ήθελα να το έχω και πάνω στο δικό μου σώμα και νομίζω πως ήταν μόλις δυο μέρες μετά που απέκτησα το τατουάζ», λέει η Cannon στη HuffPost US. Ευτυχής με το τελικό αποτέλεσμα, πήγε το θέμα ένα βήμα παρακάτω και έστειλε μια διαδικτυακή ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον ήθελε να αντιγράψει τη κίνησή της.

Η Cannon είναι εικονογράφος στο επάγγελμα και έχει ένα υπολογίσιμο κοινό στα κοινωνικά δίκτυα -μέχρι στιγμής την ακολουθούν περίπου 69.000 άτομα στο Instagram- οπότε πίστεψε πως, έστω 2-3 άτομα, θα ενδιαφέρονταν να χτυπήσουν το ίδιο τατουάζ «Self Love Club» στο σώμα τους. Το πρώτο άτομο που πείστηκε, έκανε το ίδιο τατουάζ έπειτα από δύο με τρεις εβδομάδες, όπως υπολογίζει η ίδια.

Έκτοτε, οι λέξεις «Self Love Club» άρχισαν να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στο Instagram της. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες του τατουάζ, πολλές εκ των οποίων αναδημοσιεύει και η ίδια η Cannon στο λογαριασμό της, οι οποίες δείχνουν πόσο έχει γιγαντωθεί το κίνημά της. Για διάφορους λόγους, άνθρωποι από όλο τον κόσμο (κυρίως γυναίκες), θέλουν να γίνουν μέλη της «συμμορίας αυτοεκτίμησης» της Cannon.

«Ποτέ δεν πίστευα πως θα γίνει τόσο μεγάλη υπόθεση! Είναι φανταστικό!», λέει η Cannon στη HuffPost. «Ο καθένας από αυτούς που έκαναν το τατουάζ, το έκανε για διαφορετικό λόγο. Κάποιοι, όπως κι εγώ, το έκαναν για να τιμήσουν το ταξίδι τους προς την αυτοεκτίμηση, άλλοι το έκαναν ως υπενθύμιση πως το αξίζουν, κάποιοι έχουν ιστορικό αυτοτραυματισμών και έκαναν το τατουάζ για να σηματοδοτήσουν την αλλαγή που αποφάσισαν να κάνουν στη ζωή τους. Κάθε ιστορία είναι μοναδική».

«Πριν από δύο χρόνια αποφάσισα να αφοσιωθώ πλήρως στο να αγαπώ και να εκτιμώ το σώμα μου», είπε η Cannon. «Και η τέχνη που ορίζεται από τη θετική απεικόνιση του σώματος ήταν ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας. Είμαι ανοιχτή στο να δημιουργώ τέχνη και για άλλα θέματα, αλλά αυτή τη στιγμή η θετική απεικόνιση του σώματος και ο φεμινισμός είναι αυτά που με παθιάζουν και εμπνέουν».

Η φράση «Self Love Club» ταιριάζει δύο συναισθήματα: την αποδοχή του εαυτού μας και τη συλλογική υποστήριξη. «Για εμένα σημαίνει απλά ένας χώρος σύνδεσης και κατανόησης ανάμεσα σε ανθρώπους», λέει η Cannon και προσθέτει «Να είμαστε όλοι μαζί κομμάτι κάποιου πράγματος».

Για όσους σκέφτονται να κάνουν το τατουάζ, η Cannon έχει μια και μόνο συμβουλή να τους δώσει «Κάντε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους! Φερθείτε στον εαυτό σας με την αγάπη που σας αξίζει! Μην αφήσετε κανένα να σας πει πως δεν το αξίζετε!».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα