«Πιτσιρικάδες» οι συλληφθέντες του Πολυτεχνείου. Έρευνα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας

«Πιτσιρικάδες» είναι οι περισσότεροι από τους 13 συλληφθέντες στα επεισόδια που έγιναν στο Πολυτεχνείο, ύστερα από την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των σοβαρών ταραχών στα Εξάρχεια συνελήφθησαν την Πέμπτη ένας 16χρονος, τρεις 17χρονοι, ένας 18χρονος, δύο 19χρονοι, ένας 20χρονος, ένας 22χρονος, ένας 28χρονος, δύο 29χρονοι και ένας 35χρονος. Ανάμεσά τους τρεις υπήκοοι Συρίας (δύο 19χρονοι και ένας 20χρονος), οχτώ Έλληνες (μεταξύ αυτών μία 17χρονη), ένας Ρουμάνος και ένας Αλβανός.

Οι συλλήψεις
επιβεβαιώνουν τις αναφορές των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι «πυρήνες» που πρωτοστατούν στα επεισόδια αποτελούνται κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας. Κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ταραχών έχοντας μία μολότοφ στα χέρια. Σύνηθες είναι, επίσης, η Αστυνομία να συλλαμβάνει σε επεισόδια «πιτσιρικάδες», οι οποίοι μετά από λίγο καιρό επιστρέφουν στη «μάχη των Εξαρχείων».

Την Πέμπτη τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο «401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τριών νεαρών που ποδοπάτησαν και έκαψαν την ελληνική σημαία. Αρχικά θα ζητηθεί το υλικό που έχει καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους, προκειμένου να γίνει προσπάθεια ταυτοποίησης.

Η στιγμή που καίνε τη σημαία από Enikos_gr

Πατησίων #antireport pic.twitter.com/ZksRbSdAfe

nikos christofakis (@ChristofakisN) November 17, 2016

«Είμαστε σάκοι του μποξ»

Για αστυνομικούς «σάκους του μποξ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
«Καλούμε την ηγεσία να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί διαπράττοντας ένα διαρκές λάθος. Καλούμε την Κυβέρνηση, αντί να απαξιώνει τον αστυνομικό θεσμό και την αστυνομία, να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα, έτσι ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που έχουν αναγάγει σε καθημερινή πλέον βάση την μπαχαλοποίηση της ύπαρξής τους, λειτουργώντας εμπρηστικά και αποσταθεροποιητικά με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με καταστροφές και άλλες πράξεις βίας, βασιζόμενοι στην κυβερνητική απραξία και στην ιδιότυπη ασυλία που κατά καιρούς απολαμβάνουν», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα