Περισσότεροι από 1.200 κρατούμενοι κοντά στη Μοσούλη ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, σύμφωνα με το HRW

Η ιρακινή κυβέρνηση κρατά σε «απάνθρωπες» συνθήκες κοντά στη Μοσούλη περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ανήλικους, οι οποίοι είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατήγγειλε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, «τουλάχιστον τέσσερις κρατούμενοι πέθαναν» εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής φροντίδας και των χείριστων συνθηκών κράτησης.

«Τουλάχιστον 1.269 κρατούμενοι», περιλαμβανομένων ανήλικων 13 ετών, κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε
φυλακές πολύ συχνά τόσο υπερπλήρεις που «κανένας κρατούμενος δεν μπορεί να ξαπλώσει για να κοιμηθεί», υπογραμμίζει το HRW.

Δύο από αυτές τις αυτοσχέδιες φυλακές βρίσκονται στην πόλη Καγιάρα και μια τρίτη στη Χάμαμ αλ Άλιλ, 60 και 30 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη.

Στη Χάμαμ αλ Άλιλ οι κρατούμενοι παρακαλούσαν τους παρατηρητές του HRW να τους ανοίξουν την πόρτα διότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, τονίζει η ΜΚΟ.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη μετά την έναρξη στις 17 Οκτωβρίου της επιχείρησης για την ανακατάληψη της πόλης από το ΙΚ. Οι ιρακινές αρχές προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους τζιχαντιστές που κρύβονται μεταξύ των αμάχων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα