«Παίζω και Μαθαίνω»: Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που βοήθησε 1.100 παιδιά να ανθίσουν

Τα παιδιά είναι σαν το λευκό χαρτί -σαν ένας καμβάς έτοιμος να ζωγραφίσεις ή σαν μία πλαστελίνη που περιμένει να της δώσεις σχήμα. Τα χρώματα, τα παιχνίδια, η επαφή με τη φύση, τα πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα είναι εκείνα που θα τα βοηθήσουν να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. Με λίγα λόγια, είναι σημαντικό ήδη από πολύ μικρή ηλικία να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανθίσουν.

Αυτά ακριβώς τα εφόδια παρέχει το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Παίζω και Μαθαίνω» του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ,
το οποίο από το 2015 μεταμόρφωνε τους αύλιους χώρους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα και τις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται και δημιουργούν χιλιάδες παιδάκια.

Έχοντας ήδη επισκεφτεί το Αίγιο, τη Θήβα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Βόλο και τη Ρόδο, το ταξίδι του προγράμματος φτάνει στο τέλος του και, με την ολοκλήρωση ακόμα δύο σταθμών μέσα στο επόμενο διάστημα, θα έχει αναπλάσει επιτυχώς 10 σταθμούς σε 8 πόλεις.

Οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιλέχθηκαν με τη βοήθεια των δήμων, ενώ ειδικοί συνεργάτες, αρχιτέκτονες και μηχανικοί, επιμελήθηκαν τις αλλαγές θέτοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Στο σύνολο των στάσεων που πραγματοποίησε το πρόγραμμα ανά την Ελλάδα, έπειτα από 40 ημέρες και 4.800 ώρες εργασίας, περισσότερα από 1.100 παιδιά από 2 έως 6 ετών βελτίωσαν την καθημερινότητά τους. Ο τελικός απολογισμός μετρά 400 πολύχρωμα λουλούδια, 2.100 τόνους μπογιάς, 11.000 μαρκαδόρους, 670 κούκλες και 43 παιχνίδια εξωτερικού χώρου. Στο πλαίσιο του προγράμματος το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ κάλυψε τις ανάγκες των σταθμών και σε εκπαιδευτικό υλικό, προμηθεύοντάς τους με παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία και παραμύθια, χρήσιμη γραφική ύλη και εξοπλισμό τάξεων, όπως πίνακες και χάρτες.

Πρόσφατα, η φήμη για τη συνεισφορά του προγράμματος ταξίδεψε και... εκτός συνόρων. Η θετική αλλαγή στην καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη και έτσι το προγράμμα «Παίζω και Μαθαίνω» του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ βραβεύτηκε για τη σύλληψη, την υλοποίηση και τα αποτελέσματα που επέφερε ως «Best Community Initiative» στα Global Bottled Water Awards, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς για τον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα