Παιδιά στο Ζαγόρι ανακάλυψαν βυζαντινό τάφο ενώ έπαιζαν

Βυζαντινός φαίνεται να είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ασύλητος τάφος που βρέθηκε από παιδιά που έπαιζαν στο Σκαμνέλι Ζαγορίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Epirusgate, o χώρος έξω από το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει στο ορεινό χωριό της Τύμφης, είχε κατακλυστεί από παιδιά και νέους που έπαιζαν. Ξαφνικά μια ομάδα παιδιών πήγε και άρχισε να σκάβει σε ένα σημείο.

Στο σημείο έσπευσαν και άλλα παιδιά για να σκάψουν, και τελικά βρέθηκαν μπροστά σε μια
σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη. Ειδοποιήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, υπάλληλοι της οποίας έφτασαν και παρέλαβαν κοσμήματα που βρέθηκαν εκεί.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο, λόγω των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα, έχει υποστεί διάβρωση και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα η υποχώρηση τους εδάφους να αποκαλύψει τον αρχαίο τάφο.

Οι νεαροί που έπαιζαν μπάσκετ, είδαν σε πολύ μικρή απόσταση από το γήπεδο μία μεγάλη πέτρινη πλάκα, όπως λέει ο 18χρονος φοιτητής Νίκος Τσουμάνης.

Οι νεαροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν σήκωσαν την πλάκα, καθώς κατάλαβαν ότι πρόκειται για ασύλητο τάφο όπου εκτός από τα οστά υπήρχαν μέσα κοσμήματα, όπως δακτυλίδια και βραχιόλια, καθώς και άλλα κτερίσματα.

Στην περιοχή κατέφθασε κλιμάκιο αρχαιολόγων, οι οποίοι σφράγισαν τον τάφο.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα