Όταν ο «Μότσαρτ του σκακιού» , Magnus Carlsen αποφασίζει να παίξει σκάκι στο πάρκο της Νέας Υόρκης

Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τους παίκτες σκάκι των πάρκων της Νέας Υόρκης εκτός και αν είσαι ο καλύτερος παίκτης σκακιού στον κόσμο.

Στο βίντεο που έχει γίνει Viral στο διαδίκτυο, βλέπουμε τον 25χρονο Νορβηγό grandmaster, Magnus Carlsen να αφήνει το διάσημο Marshall Chess Club της Νέα Υόρκη και να βγαίνει να παίξει μερικές παρτίδες σκάκι στο Washington
Square Park με τους σκακιστές του πάρκου.

Μαζί με τον «Μότσαρτ του σκακιού» ήταν και η Liv Tyler η οποία τραβάει βίντεο και φωτογραφίες, αναφέρει δημοσίευμα του Gizmodo.

Ο 25χρονος Νορβηγός σκακιστής και grandmaster, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Στις 22 Νοεμβρίου 2013, μετά τη νίκη του με αντίπαλο τον Viswanathan Anand με σκορ 6,5 - 3,5, ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι. Στις 23 Νοέμβριου του 2014 κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο, αμυνόμενος απέναντι στον Anand.

Έπαιξε το πρώτο του τουρνουά σε ηλικία 8 ετών και στις 26 Απριλίου 2004 έγινε ο τρίτος νεότερος grandmaster στην ιστορία, σε ηλικία 13 ετών. Έπειτα από τις επιδόσεις του στο σκακιστικό τουρνουά του Nanjing το 2009, αναρριχήθηκε στην διεθνή κατάταξη με 2801 σε βαθμολογία, δεύτερος στον κόσμο. Το 2009 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα γρήγορου σκάκι (μπλιτς) και έγινε ο νεότερος κάτοχος του εν λόγω τίτλου στην ιστορία.

Την 1η Ιανουαρίου 2010 με τη δημοσίευση του νέου καταλόγου της FIDE έγινε ο νεότερος σκακιστής στην ιστορία που έφτασε στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης. Τον Ιανουάριο του 2013 στην κατάταξη της FIDE ο Νορβηγός έφτασε τους 2861 βαθμούς Elo, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Garry Kasparov που ήταν 2851 (Ιούλιος 1999).

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα