Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να απασοχλήσουν ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, υποστηρίζει ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε την Τουρκία για προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων. Σχολιάζοντας στο ΡΙΚ τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι πρέπει να απασχολήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ
και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν είναι δυνατόν» τόνισε «να ακολουθείται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και κάποιες παραβιάσεις να μένουν στο απυρόβλητο, ενώ άλλες να αντιμετωπίζονται με μεγεθυντικό φακό».

Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την προσπάθεια του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ να συνδέσει την επίσκεψή του στη Ρωσία με τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε «άκρως αντιδιπλωματική» τη συμπεριφορά του κ. Κόνιγκ, σημείωσε ότι οι σχέσεις των χωρών διαμορφώνονται είτε από τις σχέσεις των ανωτάτων αξιωματούχων, είτε από τους διαπιστευμένους πρεσβευτές.

Τόνισε πως όταν ένας πρεσβευτής «αντί να βοηθά στη βελτίωση των σχέσεων, συμβάλλει συνεχώς στη δημιουργία ψυχρότητας, δεν επιτελεί το καλύτερο ούτε για τη χώρα του, ούτε για τη χώρα στην οποία είναι διαπιστευμένος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Αναζητήσεις
προκλισις της τουρκιας
Τυχαία Θέματα