Οι «μαύροι» bloggers ξαναχτύπησαν – Διαρρέουν δήθεν αρπαγές ανηλίκων με αφορμή την υπόθεση Γιακουμάκη

Δεν έχει τέλος η δράση bloggers που προκαλούν πανικό στο διαδίκτυο διασπείροντας ψεύτικες ειδήσεις γύρω από δήθεν απαγωγές ανηλίκων.

Σε μία περίοδο που η κοινωνία έχει συγκλονιστεί για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι διασπορείς ψευδών ειδήσεων γράφουν για δήθεν αρπαγές ανηλίκων, χωρίς να έχουν καμία ηθική αναστολή.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν νέο μπαράζ δημοσιευμάτων σε «ύποπτα» blogs, με τις… γνωστές απαγωγές παιδιών, από 2-3 άτομα, με κλειστό φορτηγάκι, όπου κακοποιούν τα παιδιά και τους αφαιρούν… όργανα μέσα σε «φορητές» μπανιέρες με πάγο. Ο αριθμός των δραστών κυμαίνεται, είναι πάντα αλλοδαποί, «σκούροι» ή «ανοιχτόχρωμοι», ενώ χρώμα αλλάζει κάθε φορά και το κλειστό φορτηγάκι των «απαγωγών».

Αυτό το τραγικό «πανηγύρι», που διασπείρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2012 και ανασύρεται κάθε φορά, που υπάρχει κάποια είδηση η οποία αφορά ανήλικους ή νεαρούς άνδρες. Στην αρχή είχαν στοχεύσει τις περιοχές της Πάτρας και του Πύργου και λίγο αργότερα κάποιες άλλες της Αττικής, όπου δρούσαν οι δήθεν συμμορίες αλλοδαπών που αρπάζουν παιδιά για εμπόριο οργάνων. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όσο εξελίσσεται το συγκεκριμένο φαινόμενο, εκτιμούν πως πρόκειται για ένα τεχνητό κλίμα έντασης σε βάρος μεταναστών, ως ένα είδος ρατσιστικής προπαγάνδας και ξενοφοβίας. «Εξυπηρετούν ‘πολιτικά’ συμφέροντα ακροδεξιών, ρατσιστικών και φασιστικών σχηματισμών που έχουν κάθε λόγο και συμφέρον από την διάχυση του φόβου στην ελληνική κοινωνία» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το τελευταίο κρούσμα αφορούσε περιοχές των νοτίων προαστίων, με την ΕΛ.ΑΣ. να εκδίδει μία ακόμη διάψευση των αηδιαστικών φημών. Παλιότερα οι «απαγωγείς» είχαν εμφανιστεί σε… νηπιαγωγείο στο Περιστέρι αρπάζοντας παιδιά σαν «αρνιά για σφαγή», όπως επίσης στην Καβάλα και τη Ζάκυνθο. Ποτέ δεν υπήρξε ούτε ψήγμα τέτοιας καταγγελίας με τις αστυνομικές αρχές να εκδίδουν καθησυχαστικές ανακοινώσεις. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν: «Πέρα από τις όποιες επιδιώξεις των διασπορέων και του κλίματος φόβου που διαχέουν σε τοπικές κοινωνίες, υπάρχει το ενδεχόμενο ολιγωρίας, ακόμη και σε μία μοναδική περίπτωση τέτοιας υπόθεσης που θα εκληφθεί ως ‘ψεύτικη’. Γιατί να την πατήσουμε σαν τον ‘βοσκό με τον λύκο και τα πρόβατα»…
Keywords
Τυχαία Θέματα