Οι επιστήμονες κατέληξαν ποιοι είναι οι τύποι των ανθρώπων που απατούν συχνότερα

H επίθεση από χάκερ που δέχθηκε το γνωστό site γνωριμιών «Ashley Madison» βοήθησε τους ερευνητές να μελετήσουν ένα φαινόμενο που έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς - αν όχι όλους - από εμάς.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τολέδο στο Οχάιο ανέλυσαν τα δεδομένα που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες του site και τα οποία υπεκλάπησαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους χακερ.


Μετά από ενδελεχή έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι τύποι των ανθρώπων που απατούν συχνότερα είναι οι εξής:

1) Oι οικονομικά ευκατάστατοι

Το πιο κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στους χρήστες του Ashley Madison ήταν ο πλούτος. Οι ερευνητές έγραψαν: «Το αυξημένο εισόδημα φάνηκε να είναι η κινητήρια δύναμη, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εύποροι χρήστες ήταν σε διατεθειμένοι ακόμη και να πληρώσουν προκειμένου να γλιτώσουν την ενδεχόμενη κοινωνική κατακραυγή που θα προκαλούσε η αποκάλυψη της απιστίας τους.

2) Οι νεότεροι

Η έρευνα κατέδειξε ότι τα ζευγάρια που είχαν παντρευτεί πριν από πολλά χρόνια ήταν λιγότερο πιθανό να απιστήσουν επειδή έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ακέραιο τον γάμο τους, ή έχουν απλά ξαναπαντρευτεί και έχουν πετύχει καλύτερους έγγαμους βίους από εκείνους που είχαν επιλέξει αρχικά. Ενώ τα μικρότερα ηλικιακά ζευγάρια είναι περισσότερο πιθανό να απατήσουν τον/ την σύντροφό τους επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες εμπειρίες ώστε να διαχειριστούς τις πιθανές συγκρούσης εντός μίας σχέσης . Επιπλέον οι νέοι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τα site γνωριμιών που προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς ένα νέο άτομο.

3) Όσοι διατηρούν την ανωνυμία τους

Οι ερευνητές βρήκαν πως υπάρχει μία συσχέτιση ανάμεσα σε όσους επιλέγουν να διατηρούν την ανωνυμία τους στα προφιλ τους στο Διαδίκτυο και στα ποσοστά απιστίας. Αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα όσους ζουν σε κλειστές κοινωνίες που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Έτσι διατηρώντας την ανωνυμία τους καταφέρνουν να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από ένα «σκάνδαλο».

4) Όσοι δεν πιστεύουν σε κάποια θρησκεία

Οι ερευνητές είπαν ότι η θρησκεία παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή ενός ερωτικού παραστρατήματος.

Πηγή: Independent

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα