Οι ενδυμασίας των κοριτσιών σε βρετανικά καλλιστεία προκάλεσαν την αποπομπή των διοργανωτών

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Βρετανία η φετινή διεξαγωγή των τοπικών καλλιστείων στο Νιουκάστλ, όπου νεαρές γυναίκες και ανήλικα κορίτσια διαγωνίστηκαν ντυμένες ως λαγουδάκια του Playboy. Το αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να χάσουν τις θέσεις τους και να μην μπορέσουν να διαγωνιστούν ξανά στο μέλλον.

Όπως συμβαίνει και στην Κρήτη ή την Πελοπόννησο, τα καλλιστεία στην παραποτάμια αγγλική πόλη αποτελούν παράδοση, προετοιμάζοντας τις νεαρές γυναίκες για τον τίτλο της
«Μις Αγγλία». Νέες 16-23 ετών διαγωνίζονται παρουσιάζοντας την ομορφιά και τα ταλέντα τους, με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα που στην συνέχεια δίνονται σε φιλανθρωπίες. Όπως είναι αναμενόμενο, ο διαγωνισμός έχει δεχτεί οξεία κριτική, καθώς κρατά ζωντανή την παρωχημένη αντίληψη ότι η αξία μιας γυναίκας πηγάζει από την ομορφιά της.

Στις 2 Ιουνίου, ο διαγωνισμός φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε όριο, ντύνοντας ακόμα και τα ανήλικα κορίτσια με στολές που παραπέμπουν στο Playboy. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης χαρακτήρισε την επιλογή «σεξιστική» και «παρωχημένη» και ζήτησε μάλιστα την αποπομπή όλων των διοργανωτών.

«Είμαι τόσο προσηλωμένη στην πρόοδο των γυναικών και των κοριτσιών που αυτό όσο τίποτε άλλο με κάνει να νιώθω άβολα», δήλωσε η Κιμ ΜακΓκίνες, μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Beauty pageant turns ugly over Playboy Bunny show https://t.co/2NgvnoLxct pic.twitter.com/Cx3MtieYY1

Newcastle upon tyne (@NewcastleTyneRR) June 17, 2017

Job number two going great. #MissNewcastle, wonder who will win? #eventprofs #models #catwalk #hollywood pic.twitter.com/1FnW46aC4l

— BigPurpleProductions (@BigPurplePro) June 2, 2017

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα