Ο Βαλκανικός δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετα το ιδιότυπο "μπρα ντε φερ" με τον Αλέξη Τσίπρα και τις παράλληλες ...προεκλογικού χαρακτήρα περιοδείες των δυο ανδρών σε Θράκη και Ήπειρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στις διεθνείς του επαφές αναζητώντας συμμαχίες στα βόρεια σύνορα μας.

Από σήμερα και για δυο ημέρες θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τις πολιτικές ηγεσίες και τον επιχειρηματικό κόσμο σε Βουλγαρία και Σερβία με φόντο τόσο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής όσο και τα ζητήματα οικονομικής συνεργασίας των χωρών του βαλκανικού τόξου.

Πρώτο
τετ α τετ με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, με το οποίο συνδέει η κοινή πορεία μεσα στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεβ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η βαλκανική περιοδεία του Προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει σειρά,σημαντικών επαφών και στην Σερβία αρχής γενομένης με τον πρόεδρο της χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον Πατριάρχη Ειρηναίο, επίσημο δείπνο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ίβιτσα Ντάσιτς και ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλεξάντερ Βούισιτς.

Ξεχωριστό κομμάτι στην διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία αποτελούν οι επαφές που θα έχει με τον επιχειρηματικό κόσμο των δυο χωρών, σε μια προσπάθεια να αντλήσει ιδέες, απόψεις και προτάσεις για τον επαναπατρισμό σημαντικού αριθμού Ελλήνων επιχειρηματιών που εγκατέλειψαν την Ελλάδα της υψηλής φορολογίας, για τον φορολογικό "παράδεισο" των Βαλκανίων.

Σε αυτές τις επαφές του ο Μητσοτάκης θα κινηθεί στη γραμμή της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, άλλα και στην ανάγκη για τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις προκειμένου να μπορέσει να τονωθεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Παράλληλα, με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται σε "αναζωπύρωση" μετά και τις ευθείες απειλές Έρντογαν και την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα επιχειρήσει να χτίσει προσωπικές σχέσεις με τις ηγεσίες των χωρών των Βαλκανίων, αναβιώνοντας την ανάγκη για συμμαχίες με τους βόρειους γείτονες μας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα