Ο Πιστόριους ξυλοκόπησε τη Ρίβα Στέενκαμπ με ρόπαλο πριν την πυροβολήσει, σύμφωνα με νέο βιβλίο

Η Ρίβα Στέενκαμπ ξυλοκοπήθηκε με ρόπαλο του κρίκετ από τον Όσκαρ Πιστόριους πριν δεχτεί τα πυρά που την σκότωσαν, σύμφωνα με νέο βιβλίο σχετικά με ιατροδικαστικά στοιχεία στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph,
το Oscar Vs the Truth γράφτηκε από τους αδελφούς Κάλβιν και Τόμας Μόλετ, ερασιτέχνες ιατροδικαστικούς ερευνητές, οι οποίο στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί και με άλλες αμφιλεγόμενες υποθέσεις στη Νότια Αφρική. Η οικογένεια του παραολυμπιονίκη τους έχει κατηγορήσει ως χομπίστες που επιθυμούν μόνο λεφτά και δόξα, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς τους ως «εξωφρενικούς» και «παράδοξους».

Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι οι αστυνομικοί που διερεύνησαν τον περιστατικό (που, υπενθυμίζεται, έλαβε χώρα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου) άρχισαν τη δουλειά τους, διερευνώντας τον χώρο του εγκλήματος, θεωρώντας ότι είχαν ήδη «στιβαρά» στοιχεία σε βάρος του Πιστόριους. Ως εκ τούτου ήταν απρόσεκτοι, επηρεάζοντας τη σκηνή του εγκλήματος, πχ πατώντας πάνω στην πόρτα του μπάνιου και μετακινώντας το όπλο. Επίσης, όπως υποστηρίζεται, παρέβλεψαν σημαντικά στοιχεία, όπως πιθανές ενδείξεις συρσίματος στις κηλίδες του αίματος, οι οποίες ίσως προέκυψαν από τις λεπίδες που φορούσε στα πόδια του ο Πιστόριους και ανεξήγητες ζημιές σε μεταλλικό αντικείμενο κοντά στο πτώμα του μοντέλου.

«Η εντύπωση που προκύπτει είναι ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και θεώρησαν ότι έχουν μια ήδη “αεροστεγή” υπόθεση σε βάρος του Όσκαρ» γράφουν οι Μόλετ. «Ήξεραν ότι πάτησε τη σκανδάλη, και είχαν μαρτυρίες από γείτονες ότι άκουσαν μια γυναίκα να ουρλιάζει- γιατί να μπουν στη διαδικασία να κάνουν λεπτομερή έρευνα;».

Ισχυρίζονται πως δύο οβάλ μελανιές στην πλάτη της Στέενκαμπ, που είχαν αποδοθεί σε χτύπημα κατά την πτώση της, θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από το ρόπαλο του κρίκετ που ο Πιστόριους είπε ότι χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα του μπάνιου. Επίσης, επισημαίνουν μια μελανιά στα οπίσθια του μοντέλου, και ένα τραύμα στη θηλή που δεν εξηγήθηκαν, υποδεικνύοντας σκισίματα στο ελαστικό γύρω από τη λαβή του ροπάλου και υποστηρίζοντας ότι δείχνει πως έγινε πιο εκτεταμένη χρήση από ό,τι τα τρία με τέσσερα χτυπήματα που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έριξε για να σπάσει την πόρτα, αφού συνειδητοποίησε ότι είχε πυροβολήσει τη φίλη του. Όπως επίσης αναφέρεται σε δημοσίευμα της The Sun, υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως επιπλέον τραύματα (ένα εκ των οποίων ενδεχομένως από αεροβόλο),

Υπενθυμίζεται πως η 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ, μοντέλο, σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ττης 14ης Φεβρουαρίου 2013, μετά από τέσσερις πυροβολισμούς πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου. Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε πως νόμισε ότι ήταν ληστής. Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, αλλά αυτό μετά άλλαξε σε φόνο, κατόπιν έφεσης από την πολιτεία πέρυσι.

Κατά τους Μόλετ, υπάρχουν στοιχεία περί καυγά τη νύχτα που σκοτώθηκε η Στέενκαμπ, και θεωρούν ότι καθώς το μοντέλο έτρεξε να του ξεφύγει, αυτός την κυνήγησε και την χτύπησε δύο φορές στην πλάτη με το ρόπαλο πριν το χρησιμοποιήσει για να σπάσει την πόρτα- την οποία η 29χρονη είχε κλειδώσει για να προστατευτεί από αυτόν.
Η ποινή του Πιστόριους για φόνο θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα