Ο «πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο» αθέτησε την υπόσχεσή του για μείωση της τιμής του φαρμάκου Daraprim

O διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Turing -γνωστός και ως ο «πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο»- δεν τήρησε την υπόσχεσή του να μειώσει την τιμή του Daraprim, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιούν κατά κύριο καρκινοπαθείς και άνθρωποι που πάσχουν από AIDS.

Ο Martin Shkreli ανακοίνωσε ότι θα παρέχει εκπτώσεις, όμως το φάρμακο θα συνεχίζει να κοστίζει 750 δολάρια ανά μπουκαλάκι.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Shkreli είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο
τον κόσμο τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρεία του αγόρασε τα δικαιώματα του φαρμάκου και στην συνέχεια αύξησε την τιμή από 13,50 σε 750 δολάρια.

Μετά από σειρά επικρίσεων (από την Χίλαρι Κλίντον έως τον Ντόναλντ Τραμπ), ο Shkreli ανακοίνωσε ότι θα μείωνε την τιμή του φαρμάκου.

Price gouging like this in the specialty drug market is outrageous. Tomorrow I'll lay out a plan to take it on. -H https://t.co/9Z0Aw7aI6h

— Hillary Clinton (@HillaryClinton) September 21, 2015

«Συμφωνήσαμε να μειώσουμε την τιμή του Daraprim ως ένα βαθμό, ώστε να είναι πιο οικονομικό και να επιτρέπει παράλληλα στην εταιρεία να βγάζει κέρδος, ένα όμως μικρός κέρδος. Νομίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι καλοδεχούμενες», είχε πει.

Παρόλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της Turing ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει έκπτωση 50% στα νοσοκομεία και θα παρέχει μικρότερα μπουκαλάκια με 30 χάπια, καθώς και δωρεάν δείγματα από τον επόμενο χρόνο.

Instead of working on my mixtape I have to work on corporate presentations. Oh well. At least I'll spit fire, either way.

— Martin Shkreli (@MartinShkreli) November 23, 2015

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το Daraprim καταπολεμά την τοξοπλάσμωση, μια ασθένεια από την οποία πάσχουν συνήθως μικρά παιδιά με ανοσολογική ανεπάρκεια, αλλά και ασθενείς με AIDS ή καρκινοπαθείς.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην βρετανική έκδοση της Huffington Post.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα