Ο Παναγιώτης Ρήγας αναμένεται να αναλάβει το έργο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Στον δοκιμασμένο Παναγιώτη Ρήγα θα ανατεθεί κατά πάσα πιθανότητα το έργο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος και το όνομά του θα «κλειδώσει» εκτός απροόπτου στην σημερινή τελική σύσκεψη του ηγετικού επιτελείου του κόμματος που έχει ως αντικείμενο την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Π. Ρήγας με τον συγκαταβατικό του χαρακτήρα χαίρει της εκτίμησης όλων των τάσεων ως πρόσωπο που ενώνει και δεν αναπαράγει
διχόνοιες.

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ισορροπίες που θα προκύψουν στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς θα αποτυπώνουν τους νέους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις για τα 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κάνουν λόγο για περίπου 40% στον στενό προεδρικό πυρήνα της Ενωτικής Κίνησης (γύρω στα 55 μέλη), 30% στους 53 (γύρω στα 40 μέλη), 25% στην Πλατφόρμα 2010 (γύρω στα 30 μέλη), ενώ υπάρξουν και 20 – 25 μέλη που δεν εντάσσονται σε ομάδες.

Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός των μελών της ΠΓ, που θα είναι σίγουρα πάνω από 20, με πιθανότερο ενδεχόμενο τα 23 ή 25 μέλη.

Ο στόχος είναι να υπάρξει το ενιαίο κέντρο πολιτικών αποφάσεων και να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο του κόμματος με την κυβέρνηση, καθώς όπως έχει πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλητές του «πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση». Επισημαίνεται ότι στην ΠΓ θα υπάρχει ποσόστωση 30% για τις γυναίκες που και αυτό επηρεάζει τα πρόσωπα που θα επιλεγούν.

Η πρόθεση του πρωθυπουργού σύμφωνα με πληροφορίες είναι στην ΠΓ να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 κορυφαία στελέχη και υπουργοί. Ανάμεσά τους φέρονται να είναι οι Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης και Π. Σκουρλέτης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα