Ο Μάρτιν Σουλτς θα κέρδιζε την Άγγελα Μέρκελ αν γινόταν άμεση εκλογή καγκελάριου, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς θα κέρδιζε την Άγγελα Μέρκελ, αν ο Γερμανός καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF έδειξε ότι το 49% των Γερμανών επιθυμεί να
γίνει καγκελάριος ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 38% επιθυμεί την επανεκλογή της Μέρκελ.

Αυτό αποτελεί αλλαγή σε σχέση με το τέλος Ιανουαρίου, όταν η ίδια δημοσκόπηση είχε δείξει ότι η Μέρκελ είχε την υποστήριξη του 44% των ψηφοφόρων, έναντι του 40% για τον Σουλτς, επεσήμανε το ZDF.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα μια άλλη δημοσκόπηση είχε επίσης δείξει ότι ο Σουλτς θα κέρδιζε τη νυν καγκελάριο σε μια άμεση ψηφοφορία.

Εξάλλου το SPD εμφανίζει ενίσχυση στα ποσοστά του ύψους 6 ποσοστιαίων μονάδων, φτάνοντας το 30%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει με το τρέχον κοινοβούλιο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σημείωσαν πτώση 2 μονάδων, στο 34%.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχασε μία μονάδα, αλλά παραμένει στην τρίτη θέση με 10%. ΟΙ Πράσινοι κερδίζουν 9%, ενώ το ακροαριστερό Die Linke 7%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Περίπου το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα επιθυμούσε να δει έναν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD, τους Πράσινους και το Die Linke, ενώ το 44% τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα