Νέα επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινού στρατιώτη. Νεκρός ο Παλαιστίνιος δράστης

Ένας Παλαιστίνιος επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι κατά Ισραηλινού στρατιώτη την Δευτέρα, σε σημείο διέλευσης μεταξύ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και του βορείου Ισραήλ και σκοτώθηκε από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Ένας δεύτερος Παλαιστίνιος, συνεργός στην επίθεση, συνελήφθη, πρόσθεσε η αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε από την παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης , ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας ενώ οι πρώτες
πληροφορίες ανέφεραν ότι σημειώθηκε στο Ισραήλ.

Από την 1η Οκτωβρίου, τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει τον θάνατο 69 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ, και εννέα Ισραηλινών. Οι μισοί από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν την ώρα που διέπρατταν την επίθεση ή επιχειρούσαν να την διαπράξουν, τις περισσότερες φορές με μαχαίρι εναντίον ισραηλινών αστυνομικών, στρατιωτών, πολιτών.

Οι επιθέσεις άρχισαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται η ιδιαίτερα ευαίσθητης σημασίας Πλατεία των Τζαμιών. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η ένταση έχει μετατοπιστεί στον τομέα της Χεβρώνας, στη νότια Δυτική Όχθη.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα