Νέα επιστολή Βαρουφάκη με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup

Και νέες μεταρρυθμίσεις ενέταξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από κυβερνητικές πηγές, η επιστολή Βαρουφάκη «συνοδεύει τον πίνακα των μεταρρυθμίσεων» που έχει ήδη σταλεί, και παράλληλα «εξειδικεύει κάποιες από αυτές και έχει εντάξει και άλλες».

Η πληροφορία για τη νέα επιστολή διέρρευσε από τις Βρυξέλλες
όπου Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε πως «Λάβαμε νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για το Eurogroup της Δευτέρας».

Σύμφωνα πάντως με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται ο δημοσιογράφος των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ, η νέα επιστολή Βαρουφάκη προς τον κύριο Ντάισελμπλουμ έφτασε στις Βρυξέλλες μετά την συνεδρίαση του τελευταίου Euro-working Group, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το Eurogroup δεν είναι σε θέση να συζητήσει τις προτάσεις Βαρουφάκη εάν αυτές δεν έχουν προηγουμένως εξεταστεί από τους Θεσμούς.

Η συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να είναι μακράς διάρκειας.

Χωρίς αυξήσεις ΦΠΑ και μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι και η νέα επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς το Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή Βαρουφάκη περιλαμβάνει 7 μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι ο ηλεκτρονικός τζόγος.

Τα μέτρα που προτείνει να λάβει η Ελλάδα είναι:

1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό

3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών

6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών

7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Keywords
Τυχαία Θέματα