Νέα αντιπαράθεση Πολάκη και Γεωργιάδη για διορισμούς, τιμές φαρμάκων και ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση Παύλου Πολάκη - Άδωνι Γεωργιάδη, δόθηκε σήμερα, την Δευτέρα, στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ προς τον αν. υπουργό Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε από τον κ. Πολάκη να καταθέσει τις συμβάσεις των 23 ατόμων που ισχυρίζεται ότι διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επί της υπουργικής θητείας του, να απαντήσει γιατί επί δύο χρόνια το υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων, όπως ο νόμος ορίζει, «κάνοντας έτσι δωράκι 500 εκ. στην φαρμακοβιομηχανία», και γιατί ενώ καταγγέλλει ότι «πειράχθηκε» η τιμή συγκεκριμένου φαρμάκου, εκείνος δεν την αποκατέστησε.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε από την πλευρά του, ότι δίπλα από το όνομα του κάθε διορισμένου αναγράφεται το όνομα του κ. Γεωργιάδη και της συζύγου του και το όνομα στενού συνεργάτη του, αλλά αρνήθηκε να τον καταθέσει με το αιτιολογικό ότι περιλαμβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης που ο ίδιος απέστειλε στον εισαγγελέα. Εξάλλου, δημοσιοποίησε τρία ονόματα συνεργατών του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας πως τους διόρισε στο ΚΕΛΠΝΟ «για να παίρνουν» το μηνιάτικο, και ενώ δεν ανήκουν στο δυναμικό του Οργανισμού, έχουν έμμισθη σχέση σε αυτόν.

«Κάνατε ό,τι θέλατε γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εκτός δημόσιου λογιστικού» είπε προς τον πρώην υπουργό Υγείας, ο κ. Πολάκης.

«‘Έχω κι εγώ ένα χαρτί με 23 ονόματα, που δίπλα γράφουν τα ονόματα των υπουργών Παππά, Κουρουμπλή και Ξανθού, αλλά δεν το καταθέτω γιατί είναι προσωπικά δεδομένα», απάντησε σκωπτικά ο βουλευτής της ΝΔ, και αναφορικά με τους διορισμούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ως υπουργός έπρεπε να γνωρίζει ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ απασχολούνται άτομα που αμείβονται από ιδιωτικές χορηγίες προς τον Οργανισμό. «Σας προκαλώ να καταθέσετε τις συμβάσεις, αφού δεν το κάνετε, σας προειδοποιώ ότι την επόμενη φορά που θα μιλήσετε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία εναντίον μου, θα σας κάνω αγωγή» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, κατηγόρησε με την σειρά του τον αν. υπουργό ότι χάλκευσε τα στοιχεία με τα ονόματα του υπό διορισμό προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Πρόκειται για υπόθεση που θα τεθεί στο αρχείο», ανταπάντησε ο κ. Πολάκης, επισημαίνοντας πως ο κ. Γεωργιάδης ήταν αυτός που κατέθεσε την μήνυση εναντίον του.
Απαντώντας, στην ερώτηση γιατί δεν επανέφερε την τιμή φαρμάκου που ο αν. υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι πουλιόταν υπερτιμολογημένο (750 ευρώ, ενώ κοστίζει 500), ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι τώρα έγινε αυτό αντιληπτό «γιατί - όπως είπε - είχατε καταφέρει να τα κρύβετε καλά».

Ο κ. Πολάκης, σημείωσε επίσης πως τηλεοπτικός σταθμός, με τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης είχε έμμεση σχέση, έλαβε 100.000 ευρώ για διαφήμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο ίδιος σταθμός παίρνει και σήμερα διαφημίσεις» επανήλθε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως μάλιστα δεν έχει καν πληρωθεί.

Τέλος, ο κ. Πολάκης είπε πως το μεγαλύτερο έγκλημα των προκατόχων του υπουργών Υγείας ήταν ότι δεν έκαναν διαπραγμάτευση, ούτε για ένα ευρώ έκπτωση στις τιμές των φαρμάκων που πωλούνταν στην ελληνική αγορά κι ενώ είχαν στα χέρια τους την ευθύνη των ασφαλιστικών ταμείων (που ήταν το μονοψώνιο από τον όγκο της φαρμακευτικής αγοράς).

«Αυτή ήταν προδοτική στάση για την κοινωνία» είπε και κατέληξε: «Να κοιμάστε ανήσυχοι τα βράδια».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα